Jag har sammanställt ett gäng matlagningshacks. Vissa är nog helt självklara, men kanske finns det en och annan som är ny för dig. Som kanske till och med kan få kallas ett life hack. Resten är väl ... tips? Matlagningstips. Vi kör. → Salta vitlöken om du vill finhacka den till en puré. → Skala vitlöken genom att krossa den mellan bredsidan av knivbladet och skärbrädan. → Har du vitlökspress så kan du pressa vitlöksklyftan med skal. → Ha en slev pastavatten i pastasåsen (stärkelsen binder såsen bättre och får den att tjockna, dessutom finns en massa goda smaker där i). → Använd kikärtsspadet och gör en majonnäs → Använd oljan från burken med soltorkade tomater/kronärtskocka till vinägrett → Det är värt att köpa liiite dyrare krossade tomater → Köp de ensamma bananerna i mataffären och plocka ihop din egen klase, de svinnas annars. → Skala ingefära med sked för att inte skala bort för mycket. → Ha inte tomater i kylen. → Salta pastavattnet så att det blir som havsvatten. → Ta alltid mer olivolja än du tror. Ha gärna en enklare olivolja till matlagning och en lite finare till att ringla över maträtter (sallader, pasta etc) och att droppa bröd i. → Stoppa inte ner fingrarna i olivspadet – bakterierna gör att oliverna jäser snabbare. → Salta glass. Salta förresten alla sötsaker. Det blir så mycket godare då! → Rulla citronen under handen så blir den lättare att pressa. → Tvätta wettextrasan i diskmaskinen eller tvättmaskinen. → Skölj inte svamp. Torka den i så fall med papper. Stek den i torr panna och ha på fettet när svampen har vattnats ur. → Soja är utmärkt för att salta grytor och såser. → Hummus ska snarare ha konsistensen av vanlig rinnig yoghurt än av turkisk yoghurt. → Häll upp diskmedel i ett glas så sparar du diskmedel när du handdiskar. → Gör du grönsaksbiffar eller pannkakor – peta inte för mycket för då faller de så lätt sönder. Detta gäller förresten allt. Peta inte för mycket. → Skrapa inte ner maten från skärbrädan med den vassa sidan av kniven, använd den andra sidan. Så håller knivarna sig skarpa längre. → Använd korianderstjälkarna också. Där i sitter en massa smak. → Dessa tre får gärna finnas i alla rätter: Konsistenser: CCC – crunchy, creamy och chewy Smaker: SSS – sweet, salt och sour Var något av dessa nytt för er? Vad har ni för matlagningshacks? Skriv en kommentar så sammanställer jag ett inlägg sen!