Det har blivit tradition att jag åker till Göteborg i mellandagarna. Älskar det. Johans föräldrar brukar bjuda oss på restaurang och bio som julklapp och så även detta år. Vi såg Hammarskjöld (3 av 5) och käkade schnitzel på Gyllene prag (5 av 5). Sedan en drink uppe i Draken, som är Stordalens nya hotell. Halva sällskapet höll på att stryka med i glashissen upp till 34:e våningen. Dagen därpå gick vi på stan för att kolla rean. Johan köpte asfina bruna, raka, höga jeans från Sefr och jag köpte en lyxig t-shirt från Jeanerica. Inget var såklart på rea. Johans föräldrar kollade jackor på Ströms. Sen sa jag: nu måste jag ha fika. Gick till Bar Centro. Dit vill jag alltid gå. Trevlig fika visst! En vända in till saluhallen för att köpa ost och oliver. Någon gång vill jag gå dit och käka på Kåges. Sen sa vi hejdå till svärisarna och gick till Sjuans. En ölhall som är 123 år gammal med inredning från 20-talet. K-märkt och därför det enda stället i Sverige med alkoholrättigheter som inte måste servera mat. Lucy och Hugo kom också. Vi lyckas alltid pricka in dem i på stan i mellandagarna. Så mys. Dagen därpå åkte vi till den här otroliga lokalen där Felix och Hugo skulle ha 30-årsfest på själva nyårsafton. Vi hade en mycket könsstereotyp uppdelning där boysen lagade mat och jag och Lucy dukade och gjorde efterrätt. Vi bakade fem baskiska ostkakor (till 50 gäster). Kan faktiskt inte komma på en bättre efterrätt att göra till så många, eftersom man bara vispar ihop samtliga ingredienser (både torra och blöta), häller ut dem i formar och gräddar i ca en timme. Vi serverade kakan med saftsås, men det går fint med sylt också. Det här receptet använde vi. Sen bäddade vi i ordning på golvet i Johans pojkrum. Och så kom de här trollen. Elias, Fabian och Julia, som skulle fira nyår med oss!GBG foreverLäs också:10 bästa tv-serierna jag såg 2023