Hej från en bil som skär ett snitt genom landet, från Vitemölla till Stockholm. I onsdags anlände vi i Skåne (och Elias landställe) miss i nassen. Jag har aldrig varit på Österlen förut, så när jag vaknade morgonen därpå var det pirrigt, så där som det är när man har anlänt i mörker och inte vet vad man ska förvänta sig. Det var dagen innan midsommar, därför: midsommarfix. Men först frukost. Vi hade inte handlat på bilresan ner, så vi kokade gröt som vi åt utan mjölk. Drack kaffe. Sen stuvade vi in oss i bilen, den jag fått låna av pappa, och åkte in till Simrishamn. Med semesterspring i bena!! Jag känner mig rik, sa Maja när vi gick in på Gårdens. Jag instämde. Kände mig som en Schulman. Servitören frågade om vi ville ha ett glas innan maten. Vi hade inte ens tänkt tanken, men nu kändes det givet. Blev prosecco. Ursäkta klyscha men: hade lika gärna kunnat vara Toscana. Fabian. Sedan pizza på riktigt tunn och krispig botten mmmmm. FINT I SIMRIS!! Sen åkte vi och handlade mat i kollomängd. När någon frågar "räcker det här" svarar Elias och Johan alltid "nej, mer". Jag och Fabian spelade vändtia i väntan på att de andra skulle bli klara. Snorungar vi är. Mina solglasögon – som jag hade på huvudet – föll ner på näsan varje gång jag nös. Och när jag skrattade flög de bakåt. När vi kom tillbaka preppade vi midsommarmat. Maja skrubbade potuttis. Och så började vi laga middag. Femton pers skulle vi bli, för fler midsommarfirare hade anlänt. Vi hade köpt en massa primörer (RIKTIGT jobbigt och klämkäckt ord). Vi gjorde en pesto på morotsblasten. Sophia. Utsikten från köksfönstret :O Sallad med rostad blomkål och matvete och ost och bla bla bla. Glaze:ade morötter. Smörslungade rödbetor ja tack. Ost å chark. Sommarmatsätare! Sen gick vi och kvällsbadade tror jag??? Dagarna smetas ihop på ett härligt sätt. Och dagen därpå var det midsommar. Men det tar vi en annan gång.