Hej hej! I söndags hade Johan och jag matansvar här. Hans mamma hade fyllt år. Det var närmare trettio grader och vi varvade bad med matlagning. Jag gjorde efterrätt på förmiddagen så att den skulle hinna stelna. Pannacotta! Lärde mig att man kan massera vaniljstången med sockret så får man ut allt gott. Smakade upp grädden med earl grey. Hittade receptet här! Johans mormor tyckte att vi var så "stiliga" i Länna-reportaget. Paus för bad. På himlen ett märkligt moln som gick hela vägen ner i Kullahalvön. Jag är mycket intresserad av hur min nya (~naturliga~) hårfärg ska reagera på solen. Det blir varmare och varmare i hårbotten och förstås solblekt i längderna som fortfarande har slingor från förr. Antecknar ni? Fick solsting deluxe. Ugh. Var yr och helt varm bakom ögonlocken och tung i pannan. När det mesta av maten var gjord åkte vi ner till simskolan där Hasse Andersson hade konsert för hela bygden. Killar är så snygga på sommaren Nu till maten! Japanskt tema. Först umeshu soda till fördrink. Umeshu är en japansk plommonlikör som man helt enkelt blandar med bubbelvatten och is. Johan hade gjort små toasts fyllda med räkfärs, stekta i sesamfrön, som vi åt till fördrinken. Till förrätt hade han gjort en slags beurre blanc med med massa ingefära och chili. Till det grillade vannameiräkor, skånsk snackgurka, rostade sesamfrön och salladslök. Yakitori på grillen. Som serverades med sushiris, kålsallad och sesammajonnäs. Glufs vad gott. Och min inte så japanska efterrätt: earl grey-pannacotta med björnbär. I trädgården hoppade de vilda kaninerna runt. Och vi satt kvar tills det blev mörkt.Läs också:Kompisdejta i sommar