God morgon. Klockan elva räknas som morgon på sommaren. Jag skriver det här från Johans föräldrars vardagsrum i Göteborg. Vi är bara här för att göra ett speciellt inköp. Sedan åker vi hem till Stockholm. Jag längtar efter mina människor. På fredag ska jag och Maja ha en heldag. Studiebesök i Calles keramikverkstad, ta båten dit, och sedan kosläpp i stan på kvällen. Dricka vin på uteservering. Ha mascara! Och vet ni vad jag längtar efter? Att rensa. Att komma hem och göra mig av med bös. Är det någon annan som känner så efter några semesterveckor? Men jag är inte färdig med semestern än. Inte helt. Här är några bilder jag hittade i min systemkamera från den senaste månaden: Min lillasyster Eloise fyllde sju när vi var på Tjurpannan. Elli! Sju! Hon önskade sig en tårta med både maräng, jordgubbar och sponge cake (hennes ord) och då fick hon det. Jag bökade med marängen i flera omgångar. Stod och blev argare och argare i köket. Gnällde mer än alla fem småbarn som snodde runt mellan mina ben. Viggo tillverkade en elvisp av en borrmaskin, men äggen ville inte lyfta. Fick ihop en tårta tillslut. Klart ungen ska ha sin sponge cake med maräng och jordgubbar. Elli Makarelli. Min unge som kom till mig när jag var arton, och jag som alltid velat ha en syster. Den mest tillgivna lilla varelsen, med så mycket kraft, envishet, trollskhet. Skitjobbig och skitrolig. Sju år gammal och börjar ettan till hösten. Jag gav henne en skolryggsäck i födelsedagspresent. Av Viggo, Linda och hennes jämngamla brorsöner fick hon ett pennskrin med olika fack. Ni vet ett sånt som man drömde om som ettagluttare. Det har gått fort: https://youtu.be/6ZHxhzIUcrc <3333333 Bild på farsan när han grillar makrill. Han sa absolut "Flora, hämta kameran så får du bra bilder till bloggen". Nu förflyttar vi oss några mil söderut. Till Skåne. Till Cleo som var mitt och Johans matlagningssällskap. Vi gjorde flatbreads på grillen. Receptet till degen hittade jag hos Sofia Wood. Vi gjorde dubbel sats, det blev 6 stycken. Vi gjorde två varianter, inspirerade av Dahirs pizzor på min 25-årsfest. 1. Romesco i botten Riven/finmixad parmesanost Ugnsrostade körsbärstomater Grillad salladslök Örtolja Och just det! Färska hallon hade vi på också. Men det glömde jag fota. 2. (obs topping saknas på bilden! </3) Ricotta i botten (med citronzest, citronsaft, salt och peppar) Grillad persika Picklad chiliolja Färsk oregano Cleo fick också smaka. Cleo tyckte gott!