Hello! Jahapp då är det en vecka kvar till julafton då. Vad hände med ti ... skoja. Idag är en bra dag för jag skickar in min hemtenta. Skönt. Och om Johan har tillfrisknat så ska vi gå på dejt ikväll. Kan typ inte minnas när vi satt mittemot varandra och pratade sist, bara han och jag. Pga trötthet och tidsbrist och sjukdom har vi bara legat i soffan och grymtat åt varandra på sistone, de få dagar vi över huvud taget har setts. Ser mkt fram emot detta. Eh ja just det. Det här inlägget ska handla om julmat! Jag ska ta med mig tre grejer till julbordet i år. Kanske fler. Eller vad säger jag! Jag ska inte "ta med mig", jag ska laga dem där, ihop med min familj. Det är ju det som är det mysiga. [caption id="attachment_71322" align="alignnone" width="1280"] Foto: Chelsie Craig[/caption] Ugnsrostad honungsglaserad brysselkål HEJ KOM OCH HJÄLP MIG VAD GOTT. Elias och Julia introducerade mig till det här receptet förra julen och sedan dess har jag ätit det ett antal gånger. Det är syrligt, sött och chewy på samma gång. Receptet kommer från Bon Appetit. Hallå brukar ni titta på BA på Youtube? Jag och Johan (och Julia och Elias förstås) gör det JÄMT. Det är så tryggt och mysigt och roligt och får en att vilja laga mat (och äta) dygnet runt. Min favorit är Molly, vem är din? (Bevis på att vi åt det förra julen). [caption id="" align="alignnone" width="799"] Foto: Annie Månsson[/caption] Vegokäks vegetariska gubbröra (västerbottenröra) Annie har skrivit "sorry för den plågsamt somriga bilden" i sin vegojulguide av förklarliga skäl! Här är en röra som jag har gjort både till jul, påsk och midsommar det senaste året. Annie kallar den vegetarisk gubbröra men jag kallar den västerbottenröra (japp här tar man sig friheter ja). Det är svinlätt, du blandar hackade hårdkokta ägg med asmycket riven västerbottenost, majjo, dill, gräslök, senap och gräddfil. SÅ JÄVLA GOTT på knäckebröd. Apelsin med saffran, mynta och pistagenötter Apelsiner är ju ljuvliga såhär års, som du vet. Den här efterrätten är perfekt ihop med alla mäktiga julgodisar (jag älskar dem, men det är gott ihop med något som lägger sig lite lättare i majjen, det skapar harmoni vet du). MMmmm. Vad ska du laga? Förresten! I våras skrev jag och Ia en toppenguide som kanske kan hjälpa någon av er i julklappsletandet: DEN ULTIMATA GUIDEN TILL PERSONLIGA PRESENTER.