Förra helgen vaknade vi i kollektivet och blev sugna på att laga en vårig lunch. Ja just det. Jag skrev ”middagar” i rubriken. Men skitsamma. Vi åkte till Täby c och handlade så jävla goda grejer. Sen åkte vi hem och delade upp arbetsuppgifterna mellan oss. Det blev: Färsbiffar (på Anammas formbara färs) med persilja och fetaost Vattenmelonsallad med oliver, feta, rödlök och koriander + olivolja, vinäger och några varv med salt och pepparkvarnen Sallad med pärlcouscous, tomat, gurka, paprika och ruccula + vinägrett ofc Tzatziki med dill <3 Stekt halloumi Ugnsrostad zucchini och aubergine Brö! Och en go cider! Sen fick vi svinbrått att springa till Roslagsbanan för att åka in till Felix och Paulas takterassfest. Men hallå den här maten. Laga den. Köp vegansk feta och skippa halloumin om du vill veganisera. Många moment, men de är enkla, och det är så jävla gott och SOMRIGT. Något vi åt i gårkväll. Tror det var internationella hamburgerdagen? En vegansk hamburgare. Själva burgaren är från Quorn och var verkligen god. Saftig och med tydliga fibrer för bra konsistens. Oändligt långt från Quorns blektorra filéer. Kommer köpa igen! Vi hade coleslaw, violife ost, sallad, ketchup och majo på. Just det. Lite sriracha i coleslawen. Mm. Gott. Sist ut har vi en vegansk mapu tofu! Fick inspo av Siri Barje, och följde hennes råd och köpte en färdig mapu tofu-sås på Kina Li. Själva grytan innehåller både tofu och sojafärs, samt såsen (vet inte exakt vad som är i, men sishuanpeppar är en viktig ingrediens). Vi serverade den med sushiris, sötsyrligt stekt aubergine, en sesamgurksallad, wokad pak choi och salladslök. Vad kul det är med mat och olika smakPALETTER va. Vad har ni käkat på sistone? Länka vegetariska favvorecept i kommentarerna!