Dags för att scrolla igenom ännu mer sommarmat för att se vad man kan tänkas bli sugen på. Det är tomatsäsong. Gör den här goda tomatpajen och servera som förrätt eller som en lunch för all del. (I glaset: kir royal) Sallad med green goddess-dressing. Du kan ta vilka grönsaker som helst (jag tog tomat, sparris, gurka, sallad) och lägga till något protein (jag tog avokado och kyckling men ta vad sjutton som helst) och sedan blanda ihop allt med en underbar dressing. Tuna melt! Gör en tonfiskröra och lägg den på vitt toastbröd ihop med några skivor vällagrad ost. Bred majonnäs på utsidan för bättre crisp. Stek eller lägg i mackjärn. Svartkålspasta! Eller grönkål om det är det som är i säsong nu? Går hur fort som helst, alltså vi snackar tio minuter. Thomas Straker har en bättre mixer och då blir såsen helt slät och underbart fin. Surdegsbröd med dijonmajo, rökt skinka, vällagrad ost och gurka. En perfekt sommarlunch. Piggvar med sauce vierge. Det är en fransk sås gjord på olivolja, citronjuice, hackad tomat och basilika. Så gott och PIGGT till grillat. Havsaborre på grillen med samma sauce vierge. Plus foccaccia. Det ska jag nog försöka mig på att baka i sommar. Mums. Min variant av Kale & Craves goda Kale caesar. En pissaladière är en sydfransk pizza/paj med karamelliserad lök, oliver och sardeller, som är toppen en stekhet dag. En jättegod rätt är denna: Baka lax i ugnen och servera med ungsrostad färskpotatis och sparris som du slungar i en grön, chunky pesto. Eller varför inte tomatbulgur med tabbouleh och adana kebab? Ska du grilla men är trött på det vanliga upplägget? Gör japanska kycklingsspett (googla yakitori), koka sushiris, gör en gurksallad och en kålsallad och en sesammajo. Herregud vad gott. Världens enklaste bönquesadillas, serverade med en sallad (kål, majs, fetaost, koriander, lime) och en chipotlemajo. Självklart ska en helt vanlig tomatsås med mozzarella upp bland sommarrätterna! En annan bra, snabb pastarätt är denna: tortellini, fetaost, citronzest, gröna ärtor (som kokar med i pastavattnet) och mynta. Ibland vill man bara köpa lite rökt fisk, en god sås och frallor. I efterrättsväg då? Jag älskar Camilla Hamids knäckiga blåbärspaj. Eller hennes citronmarängpaj. Slutligen: denna underbara sommarkaka som Johans mamma har introducerat i mitt liv. Går jättefort att göra, man kan variera den på många sätt och är framförallt: jättegod.