Min senaste mathangup är rårakor. Det kräver typ ingen!! ansträngning!! men är så djävulskt gott. Ett trix är att göra dem i våffeljärnet i stället för stekpannan. Mitt våffeljärn är från Adlibris. De blir så goda och frasiga då! Och håller ihop bra dessutom. Gör såhär: Skala och riv grovriv potatis. Jag använde ungefär 700 gram potatis till 4 rårakor. Värm upp våffeljärnet och lägg på en klick mjölkfritt smör. Krama ur vätskan ur den rivna potatisen och forma kakor i järnet. Salta och peppra lite. Grädda tills rårakan har fått fin färg. Det tar längre tid än våfflor så du får inte ha så jättebrådis! Ät på klassiskt vis, dvs med gräddfil (typ oatlys), tångkaviar, finhackad rödlök, dill och citron. Eller med pesto och smörstekta kantareller. Adlibris säljer ju inte bara böcker utan också en hel del annat, typ köksgrejer och hemelektronik. Jag tycker att järnet funkar svinbra! Det blir varmt snabbt, potatisen bränns inte fast och det är lätt att diska. Lova mig att ni äter detta snart. Puss puss <3 Annonssamarbete med Adlibris.