Dränkte jag er i Gotlandsbilder i går och i förrgår? Lite så va. Nu ska vi hoppa tillbaka några veckor i tiden. Det var en torsdag i april och jag gick på restaurang. Vår kompis William är kock på Mellqvist matbar. Just den här kvällen skulle Hugo (som drivit krog tidigare) och Johan ha en så kallad takeover. De satte en avsmakningsmeny med fem olika fiskrätter och, utöver andra matgäster, var vi en hel drös kompisar som kom dit för att äta deras mat. Först ut var en tiradito. Rå torskrygg med en sås på majs, gul tomat och curry. Paus för pussattack Sen fick vi piggvar med en grön romesco, purjosmör och tomatsallad. Fenomenal. Nummer tre var en torskfritter med aioli. Den här lilla jäkeln var Saras favorit. Två gullon som satt mittemot mig: Viktor och Agnes. Här var jag väldigt nervös att min Ellegalanklänning hade fastnat i DHL, minns jag. Sedan! Kom min favorit! Hälleflundra med underbara cannellibönor i beurre blanc och senapsfrön. Helt otrolig Johan du måste laga den till mig snart Tre hjärtisar Sprang upp till köket för att se hur mustaschkillarna hade det. Läget var under kontroll. William hade lånat sin mammas glassmaskin och gjort: En otroligt sexig liten ängssyrasorbet med maräng. I love fisk och kompisar. Stolt över dig som bara gör och kör.Läs också:Mat vi lagar – från fransk husmanskost till romescopasta