Igår åkte jag hem till Polaren Per för att laga middag! Dvs Yrsa. Vi är ett sånt team när vi lagar mat ihop. Vips står rätten på bordet och vi bara: eh, hur gick det där till? Vi kan prata om sjuttioelva grejer och samtidigt hacka, steka, röra och smaka av. En superkraft vi delar. Till maten drack vi ett vin som pappa ställde fram på diskbänken när jag skulle vara barnvakt i helgen (heter det så när man hänger med sina småsyskon??). Hann aldrig dricka upp'et då, men det blev ju ett utmärkt tisdagsvin. Yrsa tog några riktigt bra bilder på mig. You're doing great champ. Vi pratade om skrivandet, lektörandet (anställ henne som lektör: yrsakeysendal@hotmail.com! Vet med handen på hjärtat ingen som läser manus med så mycket omsorg, respekt och hängivelse som hon), företagandet och vänskapandet. Vänskapen menar jag. Ju. Nu till maten. Mycket irri att den inte ser ett dugg smaklig ut men DET VAREN. Lovar. Saffranspasta med champinjoner & kapris till ca 4 personer, tidsåtgång ca 30 minuter Du behöver: 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 gram saffran 1 pkt körsbärstomater 1 pkt soyagrädde (Yrs konstaterade att soyagrädden faktiskt är krämigare än havregrädden) 1 kruka persilja (spara lite till topping) 1 msk soya 1 halv citron (saften) 1 buljongtärning 2 msk kapris cayennepeppar 0,5 dl vin (vi tog vårt röda) 1 pkt champinjoner salt & peppar spaghetti ruccula att toppa med 1. Börja med att hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i olja. Tillsätt saffran och halverade körsbärstomater. 2. Tillsätt grädde, hackad persilja, soya, citron, kapris, buljongtärning, cayennepeppar, vin, salt och peppar. Smaka av och låt puttra. 3. Under tiden kan du koka pastan och steka champinjonerna (i kvartar) för att få bort vätskan ur dem. 4. Tillsätt champinjonerna och en slev pastavatten i såsen, häll av pastan och ös ner den i grytan. Rör runt. Servera med ruccola och persilja! PUSS OCH GLAD LUCIA!