Jag har länge varit så himla sugen på att laga egen meze och igår var det dags. Tabbouleh Ingredienser: Bulgur 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 tomat 1 knippe persilja 1 knippe mynta saften av 1/2 citron salt och peppar Hacka alla ingredienser och rör ihop till en sallad. Tzatziki med mynta Ingredienser: 2 dl turkisk yoghurt 1/2 gurka ett gäng myntablad saften av 1/2 citron 1 liten vitlöksklyfta salt och peppar Grovriv gurkan och krama sedan ur vattnet. Finhacka vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser. Hummus Ingredienser: 1 pkt kikärtor 1 msk tahini 2 vitlöksklyftor saften från 1/2 citron spiskummin olivolja salt och peppar vatten Hacka vitlöken och mixa ihop alltsammans. Blanda med vatten tills konsistensen är bra och toppa med lite olivolja. Baba Ganoush Ingredienser: 2 auberginer 2 vitlöksklyftor 1 msk tahini saften av 1/2 citron spiskummin salt och peppar Skär upp auberginerna i skivor. Salta ovansidorna och låt stå i minst 15 minuter. Torka sedan av vattnet som auberginerna har stött ifrån sig. Lägg skivorna på en plåt, ringla över olja och sätt in dem i ugnen på ca 220 grader i ungefär 30 minuter eller tills auberginerna har fått färg och blivit mjuka (vänd på dem halvvägs). Hacka vitlöken och mixa sedan ihop alla ingredienser. Vi åt det med pitabröd och ajvar. Andra saker du kan ha är till exempel oliver, soltorkade tomater, fetaost, halloumiost, vindolmar och falafel. Så brutalt gott att det inte är klokt. Translation: Yesterday, I made some meze dishes. Tabbouleh, tzatziki, hummus and baba ganoush. It was so good I could die. Translate the recepies here.