Ravioli med ricotta och kantarellerJohan lagade så otroligt fin ravioli häromveckan. Nu har vi ett antal portioner färskapasta i frysen också. Inte så pjåkigt. Falukorv och stuvade makaronerHade tagit en öl efter jobbet och blev otroligt sugen på stuvade makaroner. Jag trodde det var krångligt att laga det, men det är ju bara att koka idealmakaronerna i mjölk? Sånt ska man kanske kunna när man är 30. Vi åt det framför Industry med falukorv och en vinägrig kål- och gurksallad till. Torsk med beurre blanc, mangold och bönorDet finns en butik vid Mariatorget, Supermercado, som säljer så goda bönor. Vi åt dem i fredags med beurre blanc, mangold och torsk. Tack Johan. Pasta pomodoro med stracciatellaEn vardagsfavorit. Rigatoni, tomatsås och fuskstracciatella. Alltså små bitar mozzarella som man blandar med vispgrädde. Johan adderade nog citronzest och parmesan i röran också. Fyllda somunbröd med ratatouille, salsiccia och tzatzikiFörut fanns det en palestinsk restaurang på Götgatan som hette Pita. Vi åt där jätteofta! Här är mitt försök att återskapa en av deras rätter. Brödet (underbart!) köpte vi i frysdisken och så fyllde jag det med ratatouille, fänkålskorv och tzatziki. Svingott. Kycklingquesadillas med kålsalladGanska ofta när vi inte vet vad vi ska laga så blir det quesadillas. Den här gången fyllde vi dem med restkyckling, chipotle, ost och grönsaker. En krämig kålsallad (majonnäs, lime, koriander) vid sidan av. Tahiniyoghurt med grekisk sallad och marinerad grillostDet här är det första vi åt efter vår Frankrikeresa tror jag. Typiskt sånt man är sugen på efter tio dagars öldrickande. Tahiniyoghurt med grekisk sallad och marinerad grillost. Och nu till en fråga ni ofta ställer mig i kommentarsfältet. Ska väl svara på den en gång för alla!Flora, hur tänker du kring att äta kött, eftersom du länge var vegetarian?Jag var vegetarian i åtta år, och vegan några år av dessa, av djuretiska och klimatmässiga skäl. Jag brann för det! Meeeen under tiden jag var vegan utvecklade jag en ätstörning. Jag kunde upprätthålla en strikt diet, gömd bakom veganismen. Nej tack, ingen bulle, jag är vegan. En Svensk Klassiker.Under hösten 2017 gick jag i behandling på Stockholms centrum för ätstörningar (jag gjorde en egenanmälan, var trött på skiten) och våren därpå blev jag friskförklarad. Jag hade en generell ätstörning som framförallt gick ut på att jag väldigt snävt kategoriserade mat som nyttig/onyttig. Jag hoppade aldrig över måltider men jag åt kontrollerat och fick mycket ångest när jag inte kunde göra det.Jag blev ordentligt frisk när jag träffade Johan. Hans sätt att bara vända olivoljan över maten, glugg glugg glugg. Allt gott han lagade – och lagar – till mig. För två år sedan bestämde jag mig för att smaka på kött igen, och det gjorde mat ännu roligare och godare. Min IBS-mage blev dessutom bättre. Det här har såklart stuckit i folks ögon (jag vevade ändå med veganismen) men jag tänker ibland, lite slarvigt, att det vore fett om alla avstod från att äta kött i åtta år. Det är ändå något.Så att jag äter kött är ett rent egoistiskt val. Det har med min egen njutning att göra. Det rättfärdigar förstås inte att jag äter djur, men det är så jag har valt att göra. Nu. Många av oss sviker våra ungdomliga ideal. Vi blir lata och bekväma och det finns mycket att säga om det. Jag tycker såklart fortfarande att vi har ett ansvar att äta vegetariskt i första hand, att konsumera närproducerat och ekologiskt så mycket vi bara kan. Jag tror att jag med tiden har rört mig mot andra smakpreferenser. Det godaste jag vet är inte längre kikärtor och tofu. Det godaste jag vet är att äta lite allt möjligt. Jag är inte intresserad av att leva ett liv med förbud, jag tror inte att det är hållbart (för mig) långsiktigt.Läs också:Maten vi lagar – från kebab till tomatpaj