Linsburgare med yoghurtsåsJag gjorde Chris Moroccos jättegoda vegetariska burgare med linser och svamp en kväll när min storebror var på besök. Serverade enligt receptets instruktioner med ost, sallad, groddar och en yoghurtsås. Kan tipsa om att ha ägg i burgarsmeten och lite extra mjöl än vad som står i receptet, så håller de ihop bättre. Shoyu-ramenJohan gjorde en shoyu-ramen med kyckling, nudlar, bambuskott, pak choi, salladslök och sojamarinerat ägg. Oj vad fint och gott. Som matlåda hade vi med oss buljongen som vi värmde och sedan stjälpte över nudlarna och grönsakerna. TacosJag gjorde helt vanliga tacos på oumphs nya vegofärs. Så himla snäll mat. Lax, sparris, potäterJohan gjorde en riktigt somrig tallrik. Lax, ägg, sparris, potatis, örtig sås, aioli och en massa smält smör. Så trevligt att ha sparrisen som en centerpiece sådär. Och mysigt att äta middag i trädgården. MackorBröd jag bakat med lagrad ost, rökt skinka, dijonsenap (viktig ingrediens) och gurka. Varför glömmer man bort att mackor är en perfekt lunchlåda? Gult ris & CompanyJag är JÄMT sugen på ris. Kanske för att jag sällan får ont i magen av det? Kan knappt tänka mig något godare än det här: Basmatiris med gurkmeja, nån jättegod kyckling med harissa och karamelliserad lök, tabbouleh, hummus, kålsallad och pickles. Johan du får gärna laga det snart igen.Läs också:Maten vi lagar – Från kålpannkakor till rödbetsbiffar