Jaså du behöver tips på saker att äta även denna vecka? Johan har lagat renskav. Fast vego då. Små strimlor av hälsans köks "pulled" steks ihop med svamp, och så åker grädde/vinbärsgele/soja/brynt schalottenlöksfond/fan och hans moster i. Detta är så gott att det nästan inte är sant, om möjligt ännu godare dagen efter, som matlåda. Jävligt gott har ett recept på vegansk renskav som säkert är bra, testa det! Servera med mos och rårörda lingon. Jag har lagat vietnamesiska vårrullar med jordnötssås och en side med edamamebönor. Det här har jag i vårrullarna: risnudlar tofu (jag gillar kung markattas marinerade tofu, rå) morot gurka avokado äpple jordnötssås (jag mixar jordnötssmör med lite ljummet vatten, soja, citronsaft, vitlök och lite honung) mynta (eller thaibasilika!) koriander Johan har lagat en riktigt sexig rätt: lax nicoise. Kan man kalla den. Dillslungad potatis, haricoverts, oliver, kapris, majonnäs, kokt ägg och ljuvlig stekt lax med knaprigt skinn. I helgen bakade vi pizza. Den ena en enkel variant med tomatsås, parmesan och (senare) buffelmozzarella. Den andra ... ... en vit, med en crème fraîche-botten (som blandas ihop med citronzest, salt och peppar), karamelliserad lök, vitlöksstekta skogschampinjoner, tunt hyvlad potatis och vitlöksolja. HEL-VE-TE vad god den är. Ni måste testa. Lova då. Vi kör ugnen på 300 grader och passar noggrant. På söndagen kombinerade vi restpizzan med rostad morotssoppa med fetaostkräm. Det finns ett lunchställe i Vasastan (Le Violon Dingue) som säljer en kopp soppa med en pizzaslice och det är en genial kombo. Jag ugnsrostade morötter+lök+vitlök först (vitlöken rostas med skal på och sen pluppar man ut krämen) och mixade ihop med typ det här: lite fräst chilipaste/buljong/grädde/citronzest+saft/ingefära. Toppade med fetaostkräm (crème fraîche + fetaost), rostade mandlar och hackad persilja. Lite trevligt. Har du käkat något gott på sistone? Skicka receptlänk tack! Från det ena till det andra: De senaste veckorna har jag försiktigt bearbetat Johan. Jag har sagt: tänk en brasa! Tänk en promenad vid havet! Tänk att titta på teve i skinnsoffan! Tänk att arbeta ostört, jag med manuset och du med ditt exjobb! Idag är jag så lycklig, för idag åker vi till hans familjs landställe på Bjärehalvön i Skåne. Om någon timme sätter vi oss i bilen, drar upp sitsvärmen och snurrar auxsladden runt telefonen för att den inte ska glappa. Och så kör vi söderut. Stannar nästan en vecka. ♥ Vi hörs därifrån helt enkelt. Läs också: Maten vi lagar – nio recept från den senaste tiden Maten vi lagar – från vodkapasta till den bästa efterrätten