Tomatpaj med dijon och parmesanJag fick hem Julia Tuvessons fina kokbok Tomat Tomat. I den fanns det ett recept på en tomatpaj som jag blev väldigt sugen på att laga. Förutom att det är parmesan i degen så är det ett tunt lager dijonsenap i pajen, vilket gav en subtilt pepprig smak. Vi serverade den som förrätt (med lambrusco i glaset och Bjäretomater i pajen) men det är såklart en jättebra huvudrätt också. Grillad kyckling, rostad färskpotatis och beaTill huvudrätt lagade vi det här goda: Hel färskpotatis som fick gå ca 35 minuter i ugnen med olja och salt. Kyckling på grillen. En krispig grönsallad (med skånsk salladsgurka ❤️) med senapsvinägrett och en fortfarande varm bearnaisesås mmmm. Chicken pot pieJohan gjorde en kycklingpaj som var så otroligt god. Den innehöll mycket purjo men också morot och ärtor. Går att googla sig till recept tror jag, kan verkligen rekommendera! Blev så många matlådor (han lagade den innan vi gick på semme). Mmmmm ShakshukaEn dag åt vi shakshuka, dvs en tomatsås som man kläcker ner ägg i och toppar med fetaost. Ät med bröd. Recept på en liknande variant finns här: Shakshuka. Grön lasagneJohan gjorde en lasagne med spenatpastaplattor och en bechamel som han mixade ner spenat och basilika. Lasagnen innehöll också hel spenat, lite salsiccia och zucchini. Allt var grönt! Och gott! Halloumigryta med garam masalaInget sånt här inlägg utan den här rätten väl? Kan erkänna att jag förätit mig lite på den, men kommer garanterat laga den i höst igen. Den godaste garam masalan i mataffären är den som kommer i orangea påsar tycker jag. Dubbla mängden som står i receptet (samma gäller vitlök och ingefära). Fryst spenat funkar fint i stället för färsk. Tomat- & nektarinsallad med grillost och poppade senapsfrönHar nu några söta tomater och några söta persikor så kan du också göra den här underbara salladen. Senapsfröna blir nötiga i smaken (och ger lite crunch) när du poppar dem i olja. Var bara försiktig så att du inte bränner dem. Perfekt sommarlunch eller som en sidosallad till middag. Recept här: Peach & Tomato salad with sizzled halloumi.Läs också:Maten vi lagar: från mortadellamackor till lax & krämig potatissallad