Tortellini i buljongNi vet den där torkade tortellinin som Barilla gör? Agnes och William har påmint oss om att den är så jävla mycket godare än den färska. Och billigare. Johan gjorde en otrolig buljong häromdagen (enligt konstens alla regler tror jag, men det går säkert att förenkla) som tortellinin fick simma i. En perfekt vardagsrätt. Teriyakilax med svartris och gurksalladDet enda jag var sugen på efter tio dagar i Italien var detta. Johan gjorde egen teriyakisås men man kan såklart köpa färdig. I svartriset blandade han ner wokad broccoli och salladslök. Gurksalladen är väl marinerad i chili, vitlök, sesamolja, soja och vinäger skulle jag tro. Om jag hade en vecka kvar att leva skulle den här rätten serveras under en av dagarna, tror jag. Äcklig salladJag lagade en äcklig tonfisksallad. Ibland är liite övermogen avokado verkligen vidrigt. Yoghurtsåsen är Myllymäkis och den är det i alla fall inget fel på. Tabbouleh med kyckling och vitostDen här bilden var inte så bra nej. Men ni får tänka er: tabbouleh (couscous med persilja, russin, grillad paprika, oliver, lök etcetera etcetera), marinerad stekt kyckling, tahinisås och smulad vitost ovanpå. Lova att ni köper vitost nästa gång ni tänkt köpa feta. Så mycket billigare. Röd curry med broccoli och pannoumiJag älskar gräddiga, sötsyrliga såser. Den här svängde Johan ihop, med massa citrongräs och koriander, och det var underbart förstås. Broccoli är en perfekt grytgrönsak för att den är så *spänstig*. Ratatouille med bönor och ugnsrostad kycklingJohan frågade vad jag ville äta efter vandringen. Jag sa: mycket grönsaker och mättande. Då lagade han en underbar ratatouille och lät en kyckling gå i ugnen. Sedan tillsatte han stora vita bönor och brödkrutonger. Hej kom och hjälp mig vad gott. Vi åt det framför Lost i sängen och min mycket trötta kropp suckade ut. TomatpajDagen därpå var det min tur att laga mat. Jag gjorde min svärmors tomattarte med parmesanost i degen och tapenad, västerbottenost och tomat på. Vi åt den med grönsallad och resterna från gårdagen. Fler inlägg i serien Maten vi lagar