Vissa maträtter som vi åt och lagade i september och oktober kan jag knappt titta på nu. Blir omedelbart illamående. Men nu tror jag min aptit har återvänt, även om jag fortfarande har svårt för vissa saker från den perioden. Räkor. Svamp. Purjolök. Vitlökspulver. Jag har också svårt att gå in i Mob-appen, eftersom jag så många gånger scrollade igenom recept där för att se om det kunde finnas NÅGOT som kunde bidra till ett sug. Jag har i alla fall insett att jag tycker att det mesta är jättegott när jag väl äter det (även räkor, svamp, purjolök och vitlökspulver), även om det initialt känns motigt. Alltså låter jag ofta andra beställa åt mig när vi är på restaurang, nu för tiden. Bla bla bla! Här är olika saker som vi har lagat hemma på sistone. SvartkålspastaDenna underbara sås gör man klart under tiden pastavattnet kokar. Man kokar svartkål och ett par vitlöksklyftor, mixar dem med pecorino eller parmesan, citronsaft och citronzest, olivolja, salt och peppar. Kanske även någon ört som man har hemma. Det är viktigt att mixa länge så att såsen blir så homogen som möjligt (men tips är att ha i oljan på slutet, annars kan den bli besk). Sedan blandar man ihop såsen med pasta och pastavatten och toppar med ost of choice. Svingott att ha mozzarella på! KycklingpajJohan frågade om jag kunde tänka mig att äta liiite purjolök. Och jag sa okejdå. Han gjorde en svingod kycklingpaj med purjo och spenat. Till det en riktigt syrlig, krispig sallad. Tomatsoppa med kycklingtoastJohan fick lite kycklingröra kvar efter pajen, så de la han i några levaintoasts. Vi åt också en tomatsoppa gjord på ungsrostade tomater och säkert en del andra grönsaker, kanske gullök, vitlök och paprika? FÖR trevligt att doppa en macka i en tomatsoppa. Laxpasta med citron och spenatJag försöker äta fisk ett par gånger i veckan nu och i måndags var jag samtidigt väldigt sugen på pasta. Sa till Johan att jag ville ha en krämig laxpasta med citron och spenat och den blev exaaaakt så god som jag hade tänkt mig. Johan bakade lax i ugnen och gjorde en pastasås med smör, grädde, pastavatten, saften från 1,5 citron och parmesan. Han tillsatte också en massa färsk spenat, svartpeppar och citronzest. TACK Rödbetsbiffar med greksallad, tzatziki och matveteEn typisk rätt jag lagar om jag är sugen på "nåt fräscht", vilket jag varit hela hösten. Rödbetsbiffarna gör jag efter Zeinas recept, men mitt tips är att tillaga dem i ugnen i stället för i stekpanna. Till det gör jag tzatziki, blandar matvete med en massa ajvar, och gör en sallad på gurka, cornichons, tomater, kalamataoliver, fetaost, dill, olivolja, salt och peppar. CanneloniVi har lasagneplattor som rullas och fylls med ricotta, parmesan, spenat och citron. Vi har en god tomatsås som fått puttra ett tag. Vi har ett täcke av parmesanost ovanpå. Vi har cannelloni. En mysig grej var att Johan, Elias och Moa handlade samtidigt och köpte samma ingredienser. Alltså var vi tre hushåll som åt den här rätten i söndags: Vad äter ni helst just nu?Läs också:Maten vi lagar – från fyllda somunbröd till vietnamesiska sommarrullar