Mat har lagats hemma hos oss i Eriksdal. JapchaeFöljde Siri Barjes recept till punkt och pricka och lagade sötpotatisnudlar med ägg och wokade grönsaker. Snabblagat och gott för alla som älskar vitlök. Rigatoni med tomatsås med stracciatella Ni vet att man kan blanda billig mozzarella (sönderdelad) med grädde, så blir det som en dekadent stracciatella (typ burrata)? Svingott att ha på en tomatsås. Korv med grön potatissalladJohan gjorde nån jättenajs potatissallad med ugnsrostade potäter och en grön sås på spenat, kapris och gröna oliver. Korv, surkål och dijonnaise till. Falafel med quinoa och ärtröraWow, 2015 ringde? Jag hittade en falafelmix från Lidl i skafferiet och kokade quinoa (uppsmakad med citronzest, vitlök, vinäger och mycket olja). En sås behövs va? Hittade lite gröna ärtor i frysen och gjorde en röra på dem (körde i lite färska örter, vitlök, citron och parmesan). Tabbouleh med kyckling och tahinisåsJohannes Johansson lagade tabbouleh (med rostad paprika, sultanrussin, persilja, gurka, tomat och mycket olja och vinäger) och yoghurtmarinerad kyckling. Plus yoghurt- och tahinisås och fetaost. Melanzane alla parmigianaPå vårt bord (och i våra matlådor) typ en gång i månaden. Recept här. VodkapastaUrsäkta usel bild. Men jag har återupptäckt vodkapasta! Så jävla gott OCH löjligt enkelt att laga. Jag bjöd några kompisar på det när de var över på middag. Vad ska ni käka i veckan?Läs också:Maten vi lagar – Från melanzane till halloumisalladMaten vi lagar – Från smörrebröd till svartkålspasta