Smörrebröd x 3Segelbåtsgänget var hemma hos oss i helgen (efter en utflykt till båten för att fixa presenningen som blåst av i vinterstormarna) och jag lagade smörrebröd till dem. Till det drack vi folköl och några drack snaps. Jag köpte gott rågbröd på bageri och alla fick tre olika rågbröd var:Sill & potatisMatjessill, kokt potatis, brynt smör, gräddfil och dill.LaxröraVarmrökt lax (400 g till 7 pers), dijon, majonnäs, crème fraiche, pepparrot, citronsaft, citronzest, chilisås, dill (hade tänkt ha gräslök men köpte fel). Serverade med salladsblad och dillkvist.Rostbiff med remouladRemouladsås (gjorde egen enligt nåt recept jag googlade fram), cornichons, rostbiff (två skivor per smörrebröd typ, köpte den över disk) och rostad lök.Kan rekommendera alla att ha smörrebrödskväll. Roligt och enkelt att laga och jävligt gott att äta! KycklingfrikasséDet här är det godaste jag vet. Tack Johan. Fransk kycklinggryta på vällagad buljong, med svamp. Gräddig är den också. Finns säkert något bra recept där ute. Kanske detta? RatatouilleEn go-to. Jag steker lök i stora klyftor, vitlök, aubergine, zucchini och paprika tills de har mjuknat och fått fin färg. Tillsätter tomatkross. Smakar upp med basilika, vinäger, salt och peppar. I med stora vita bönor och svarta kalamataoliver på slutet. Massa olivolja. Parmesanost på. SalsicciapastaMr J lagade en riktigt bra salsicciapasta med pecorino. Tack så mycket. Kikärtsgryta med garam masalaFy fan vad tråkig den här rätten ser ut. Men okej. Jag skulle egentligen laga det där jag alltid lagar, halloumigryta med garam masala, men för andra gången i rad var grillosten jag köpte DÅLIG 😡😡😡. Den luktade surt och hade någon grönaktig färg. Så jag fick slänga osten och tillsatte kikärtor i stället. Toppade med vitost. Blev ändå helt okej. Kyckling och linserJohan gjorde en sån fransk, pigg linsgryta med morot och purjolök och serverade den med kyckling. Mmm tack så mycket. SvartkålspastaSiri Barje har släppt en ny kokbok, Kål hela året (en följare trodde att den hette Kåt hela året) och jag lagade hennes svartkålspasta med pecorino. Så enkel och god snabbmat som dessutom var rolig att laga. Här finns en reel där hon visar hur man gör!Har du ätit nåt gött på sistone?Mer från Maten vi lagar.