Halli hallå! Länge sedan jag gjorde ett sånt där maten vi lagar-inlägg. Men nu är det dags! Tanken med de här inläggen är att ni ska kunna scrolla igenom dem när det är dags att gå och handla. Kanske kan ni då märka vad ni blir sugna på. Jag gör det faktiskt ofta själv när jag har hjärnsläpp. Tomatsoppa med piadina Först ut är något som kanske inte ser så mycket ut för världen men som är en himla höjdare. Du gör en tomatsoppa (jag brukar rosta tomater med lök och vitlök i ugnen och sedan mixa med grädde och smaka upp den med ditt och datt) och så serverar du den med nystekt piadina. Tänk dig italienska quesadillas! Det går utmärkt att använda vanliga vetetortillas men du fyller dem med exempelvis pesto, mozzarella och tomat. Och så viker du ihop dem och steker dem i olivolja. Perfekt soppmacka. Röd curry med räkor och broccoli Johan lagade en heeeelt otrolig curry med massa smak av citrongräs, röd currypasta och ingefära. Grytan och broccolin var så god i sig så jag tycker typ inte att räkorna behövdes? Vi åt den med svartris men nästa gång kör vi typ jasmin, det har ju bättre såsuppsugningsförmåga. Spillde lite på överkastet ser jag nu. Så går det när man käkar i sängen. Fiskpanetter med dillsås, ärtor och potatis Jag har lite lägre ambitionsnivå än Johan när det kommer till matlagning. Det här lagar jag ganska ofta. Vi brukar köpa små potatisar, det är så trevligt. Slungade dem med dill och smör. Såsen är bara crème fraîche, majonnäs, dill, citron, salt och peppar. MSC-märkta torskpanetter. Ja. Ärtorna blev kanske lite överkokta men men. Svamppasta med nedkokt grädde I somras blev vi serverade pasta med reducerad grädde av våra kockkompisar. Alltså grädde som fått koka i evigheters evigheter I guess. Det är helt löjligt gott? Krämigt och lite sött, och samtidigt lite ostigt i smaken. Johan gjorde en pastasås med nedkokt grädde och svamp till oss dagen efter vår födelsedagsfest. Kokade svampfond och hade sig och toppade med kantareller för det hade jag önskat mig. Rotfrukter med gratinerad chèvre Fick ett trevligt bud från Soignon med olika sorters getost och lagade en middag på det. Rostade rotfrukter och lök i ugnen (potatis, morötter, rödbetor, klyftad lök och vitlök som man rostar hel och "ploppar ur" senare) samt slängde in lite svartkål. Mot slutet la jag in getost med honung i ugnen också. Supermegalätt middag som var så himla god. Just det. toppade med valnötter också. Burritos Johan gjorde galna burritos som jag skrev om häromdagen. Fyllda med jasminris (riktigt smörigt med koriander och lime), pico de gallo, guacamole, cheddarost och vegobitar stekta i spice paste. Plus chipotlemajjo. Som fick ligga i pannan och stekas länge så att osten smälte och brödets vikta del liksom stektes ihop. Yrsa lagade det samma vecka och instämde med att det var sviiingott. Polenta med ratatouille Förlåt för den fulaste bilden någonsin? Jag lagade i alla fall en enooooorm ratatouille häromveckan. Jag går på känn men det här receptet verkar okej, men koka längre och tillsätt oliver, basilika, vin och skitmycket olivolja! Jag serverade ratatouillen den med polenta och riven parmesan. Trixet är att koka polentan i mjölk och addera en jäkla massa parmesan, citronsaft och citronzest. Den ska bli krämig, tänk som ett mjukt och slätt potatismos. Jag brukar utgå från det här receptet, men adderar mer mjölk, olivolja och citronzest. Tonfiskpasta Av ratatouilleresterna lagade jag en pasta med tonfisk. Tomatpaj med brieost och tapenade Jag avslutar med en bild på en resttallrik jag åt i söndags innan vi skulle åka hem från Hälsingland: pasta, fänkålssallad och paj. Det är pajen vi ska fokusera på, tomatpaj med brie och tapenade! Yrsa lagade den och den var ooootrolig. Recept från Gottigheter mer inspo av Sofia Wood. Yrsa hälsar att man bör förgrädda pajskalet bara. Laga den! Dela gärna goa recept ni lagat på sistone, eller bara tips på rätter i allmänhet! Läs också: Maten vi lagar – nio recept från den senaste tiden Maten vi lagar – från vodkapasta till den bästa efterrätten Maten vi lagar – från vegetarisk renskav till den godaste pizzan Maten vi lagar – från horpasta till pokébowl Maten vi lagar – från butter masala till dillstuvad potatis Maten vi lagar – från laxpasta till dumplings