Palak paneer med halloumiFå saker är så goda som stora bitar halloumi som blir saftiga och sega i en varm och krämig sås. Det här är ett recept jag gärna lagar igen och igen och igen. Det enda man ska tänka på är att dubbla ALLA kryddor i receptet, för att få upp smakerna. Skitbra vardagsrätt som funkar toppen i matlåda.Recept hos Ica: Palak paneer med tomat och halloumi Bucatini amatricianaNär jag kom hem från Rom sa jag till Johan att jag inte ville se pasta på LÄNGE. Några dagar senare lutade jag mig in i hans hår och viskade: kan inte du laga pasta all'Amatriciana till mig? Sure bacon, sa han. Amatriciana är en tomatsås som innehåller pecorino och guanciale (vi tog pancetta). Godast är såsen ihop med bucatini, som är den där lite tjockare, ihåliga spaghettivarianten. Här finns ett recept, men tror Johan gick på feeling. Lax i kokossås med grön curry, sojabönor och jordnötsrisJag lagade den här grytan häromdagen när jag hittade lax på extrapris. Moa hade lagat samma och tipsade! Jag glömde tyvärr bort att grön curry är svinstarkt (och jag tog några rejäla skedar), så det blev såklart lite för spicy för mig, men annars var det en toppenrätt. Speciellt när jag smakade upp den lite med soja (hoppas ok).Recept från Gottigheter. Kycklingsoppa med parmesan och pappardelleUrsäkta bilden som är ful som stryk men: Här är en Ottolenghi-rätt som Johan har lärt sig av Erik och Moa. Väldigt prisvärt, blir asmycket mat, verkar inte vara så krångligt (man behöver bara lite tid) och är värmande och framförallt gott. Min enda invändning är att det vore godare med en annan pastasort, så att man kan äta med sked.Recept: Magical chicken and Parmesan soup with pappardelle Västerbottenpaj med svampHade massa svamp och karamelliserad lök över efter pizzabak, så jag gjorde en paj! Med en riktigt vinägrig tomatsallad till. En gång fick jag en kommentar från en person som tyckte att det var triggande hur små mina portioner är ... Vore very special om jag tvångsmässigt tog en ny bild varje gång jag gick till spisen och hämtade mer mat? Recept: Svamppaj med västerbottenostHar du lagat något gott på sistone? Läs också: Tre vegetariska rätter jag ska laga till julbordetMaten vi lagar – från vårrullar till linsburgareMaten vi lagar – från bibimbap till kryasoppa