Pad Kra PaoDen här rätten tror jag Johan såg på reels. Den heter Pad Kra Pao och är en sötsyrlig rätt som består av färs smaksatt med en jäkla massa thaibasilika. Jag älskar thaibasilika! Till det: ris, haricoverts och ett stekt ägg på toppen. Otttttroligt gott. LasagneDet var söndag och Johan gjorde lasagne som så många andra söndagar tidigare. Hur mycket ost hade du i den där egentligen? sa jag efteråt, när magen blåste upp sig som en hård ballong. Av allt jag är överkänslig mot så är ost kanske det värsta. Det var inte rätt av mig att klaga, det förstod vi båda två, så sedan pratade vi inte mer om saken. Korv stroganoffEn av de första rätterna jag lärde mig laga var korv stroganoff. Viktigt att man har mycket dijonsenap i stroganoffen tycker jag. Och något vinägrigt som skapar den där kroken i munnen. Så tänker jag alltid på vinäger, någon annan som gör? Serverade med råris, smörstekt spenat och cornichonger. Grön ärtsoppa & tonfiskmackaMin surdeg vill inte ta sig. Jag undrar vad jag gör för fel, varför den bara skiktar sig. Det är synd eftersom brödet vi haft i frysen (fyra limpor) nu börjar ta slut. Vi åt några skivor häromdagen med tonfiskröra på. Och varsin skål grön ärtsoppa (slätmixad, på Johans begäran). Grillostgryta med garam masalaJag misslyckades med riset och såsen blev för vattnig, men vad ska man göra? Det här är samma gamla gryta som jag lagar då och då, när jag är sugen på grillost som blivit mjuk i en gryta. Vilket jag är svindlande ofta. Utgår som vanligt från det här receptet, men kryddar upp såsen mer. Panerad fisk med dillsåsJag hade lunchansvar när vi var på Eriks landställe i helgen. Choke:ade helt och bara, vad är ens lunch? Lunch för mig är 4 av 5 gånger rester från gårdagens middag. Men så tänkte jag skolmat och då klickade det till. Det blev panerad fisk med dillsås, potatis och ärtor. Alla åt frejdigt, inklusive barnet. Läs också: Maten vi lagar – från broccolipasta till spenatsoppa