Det har lagats litt mat. NiçoiseOm jag googlar den där stavningen varje gång? Japp. En klassisk sallad från Nice har vi här alltså, med tonfisk, ägg, potatis, haricoverts etcetera, och den är så jävla god. Recept här: Salade niçoise. Jag hackade ner sardellerna i vinägretten och tillsatte även dijonsenap. LasagneSöndagsmiddagen-som-ska-bli-många-matlådor-rätten. Johan lagade. Panerad fisk med dillsås, potatis och ärtor Alaska pollock låter som nåt man inte borde äta. Men här har jag lagat det ändå: frysta panerade filéer med kokt potatis, dillsås, kokta ärtor och en syrlig krispig sallad. Latmansmat. TomatpajJohans mamma får gästspela. Hon gjorde som sagt den här otroliga pajen i påsk. Parmesanost i degen, tapenad, västerbottenost och tomater ovanpå. Recept här: tomattarte VodkapastaDet är så gott och så enkelt allt laga. Tomatpuré, grädde och vodka blir till en så krämig och silkig pastasås. Recept här: vodkapasta Indiska köttbullarJohan lagade otroligt goda lammfärsbullar med raita och ris. Ingredienserna ser ni här. Grön ärtsoppaVar sugen på grönt efter påsk. I ärtsoppan hade jag vitlök, gul lök, gröna ärtor, persilja, buljongtärning, vatten, äppelcidervinäger, citronsaft, citronzest, salt, peppar och grädde. Toppade med rostade sesamfrön och yoghurt. Serverade med Williams surdegsbröd och en perfekt mogen avokado.Så är det. Vad lagar du i veckan?Läs också:Maten vi lagar – från sötpotatisnudlar till vodkapastaMaten vi lagar – från melanzane till halloumisallad