Varning för sommarmat!!!! ⚠️ Här är ett gäng rätter som har hamnat på våra tallrikar de senaste veckorna. Bönquesadillas med kål- och majssalladJag lagade quesadillas fyllda med bönor och ost. Till det gjorde jag en sallad på strimlad spetskål, majs, fetaost, lime och koriander. Chipotlemajonnäs vid sidan. Den här maten blir klar på nolltid och funkar fint som matlåda. En vardagsfavvo.Recept: quesadillas Ceasarsallad med friterad kycklingJohan lagade ceasarsallad som vi åt på vädringsbalkongen. Kycklingen var friterad på ena sidan för extra crisp. Tror Johan gjorde någon latmansvariant av dressing (man kan ju köpa färdig också) men annars verkar det här receptet vara bra. Pasta alla normaJag lagade en av mina favoritpastor i världen: Norma. Pasta med tomatsås, ricotta och aubergine. Jag tärnade två auberginer och lät de bli mjuka och få färg i ugnen. Gjorde en vanlig tomatsås och tillsatte ricotta och aubergine mot slutet. Blandade med ❤️ pastasnäckor ❤️. Hur gott som helst. Lax med ärtor, sparris och potatisJohan kokade potatis, stekte sparris och gjorde en ärtpesto. Sedan slungade han runt potatisen och sparrisen i peston. Resultatet blev en riktigt krämig, grön potatissallad, som han toppade med riven pepparrot. En bit stekt lax till det. Jesus vad gott. Recept: ärtpesto MortadellamackorInspirerad av Frida Lund lagade jag mackor med pesto, mozzarella och mortadella, som vi åt på Majas innergård med en syrlig grönsallad. En mer snabblagad lunch kan jag nästan inte komma på. Så gott. Tabbouleh med färsbiffar, muhammara och vitostJohan lagade tabbouleh (couscous med persilja, mynta, rostad paprika och russin), stekte lammfärsbiffar och gjorde en muhammara. Ni vet sån god röra på valnötter och rostad paprika. Till det hade vi vitost. Har ni ätit sån? Kostar typ ingenting och är helt otroligt gott att ha till det mesta. Antingen att blanda ut i en sås eller att ha som tillbehör.Blev hungrig av att skriva det här!! Har ni tips på någon god somrig mat jag kan laga i veckan?Läs också:Maten vi lagar – från billiga rödbetsbiffar till ramslökspesto