Innan jag åkte iväg på min lilla resa så käkade jag ett och annat med min kille. Det här har vi skedat i oss: Marry med chickenJag lagade den virala rätten marry me chicken. Den har så otroligt likable ingredienser: kyckling, grädde, soltorkade tomater och parmesanost. Har sett att en del byter kyckling mot vita bönor. Jag fattar varför den får så höga betyg på alla receptsidor, det är helt enkelt en väldigt umamirik rätt som smakar familjemiddag och skolmat i en mysig och snäll, men ändå smakrik, kombination. Moussaka med grekisk salladMoussaka är en grekisk gratäng med potatis, färs, aubergine och bechamelsås. Johan hade tomater i sin också. Till det serverade han en sallad på gurka, tomat, kalamataoliver, dill och fetaost. Efcharistó. Salade niçoiseDet var inte en så vacker uppläggning nej, men jag testade att blanda ner tonfisken vinägretten innan jag vände runt allt och det blev faktiskt väldigt gott. Det här är en middag jag lagar ungefär en gång i veckan.Recept: salade niçoise (men tillsätt kapris, citron, lite majonnäs, senap och några hackade sardeller i vinägretten – i stället för att lägga dem ovanpå). Frikadeller i tomatsåsJohan lagade en av de godaste grejerna jag vet: Lammköttbullar i tomatsås, med pasta. Köttbullarna var nästan gröna på insidan för att han hade så mycket persilja och basilika i dem. Nästa gång vill jag dock ha en pastasort som är enklare att sleva i sig (eller så äter vi på en annan plats än i sängen :)) Rigatoni med aubergineraguPå pastatemat lagade Johan en svingod ragu med aubergine. Har inget recept att bjucka på tyvärr, men ni kanske sitter på något bra? Tacoplåt med sötpotatis, svarta bönor och cashewnötterJag lagade Tuvessonskans berömda tacoplåt. Käkade allt i små tortillas och toppade med chipotlemajonnäs. BurritosSlutligen lagade Johan en rätt som typ fick mig att grina för att det var så gott. Burritos med chipotlesmakande kidneybönor och kött, smörigt limeris, pico de gallo, ost och kål. Serverat med majs och vitost. Tjena hejsan.Har du lagat nåt gott på sistone? Något försommaraktigt kanske?Läs också:Maten vi lagar – från laxsallad till pasta Indiana