Laxsallad med grön chilidressingSparade ner det här receptet från Elsas instagram förra året och häromdagen hittade jag det igen. Så trevlig vårmat. Exakt sånt här man är sugen på just nu ju. Jag hade lite mer majonnäs i dressingen än vad hon hade, och tillsatte även limezest. Plus hade quinoa i botten. KycklingfrikasséJohan gjorde sin franska kycklinggryta. Det ÄR det godaste jag vet. Svamp, grädde, schalottenlök, dragon med mera med mera. Pasta med tomatsås och stracciatellaJag hade min brors familj på vardagsmiddag och ville laga något som gick snabbt men som gav stor utdelning. Alltså kokade jag en god tomatsås och blandade billig mozzarella med grädde för att få till den där stracciatellan (en slags fuskburrata). Nu för tiden brukar jag nästan alltid mixa parmesanen när vi har gäster, så får man ta den med sked i stället för att riva den direkt över sin portion. Trevligt på nåt sätt? Wok med broccoli och kycklingJohan gjorde en wok med kycklinglårfilé, broccoli, cashewnötter och salladslök. Det blev så gott men jag vet inte hur han gjorde. Sötsyrlig var den i alla fall. Gott med salladslök på toppen. Sedan vi såg Sohlas risavsnitt på Youtube lagar han så gott ris. Svartkålspasta med sparrisJag gjorde svartskålspasta enligt Siri Barjes och Thomas Strakers princip. Alltså att man snabbt stoppar ner svartkålsblad och vitlöksklyftor i pastavattnet, som man sedan fiskar upp och mixar ihop med olja och ost. Min mixer är inte så himla bra, men om man har typ en Vitamix blir såsen helt slät och knallgrön. Stekte sparris och hade i det också. Gott. Pasta indianaOch på kycklingbitarna som inte användes till woken gjorde Johan en pasta som han kallar Indiana. Är det ett lite förlegat namn kanske. Eller är det den amerikanska delstaten man syftar på. Vet inte. Smakade skolmat i alla fall, på ett bra sätt. Gräddig currysås med kyckling, lök och paprika. Läs också:Maten vi lagar – från niçoise till grön ärtsoppa