Skriver det här lördag klockan 21:53. Mina småsyskon sover i rummet intill, i min och Johans säng, jag kunde lägga täcket på tvären så blev det som ett dubbeltäcke i barnstorlek. Några tonåringar smällde raketer utanför nyss och det ven och sprakade utanför fönstret, jag fick gå in till barnen, de satt upp i sängen, är det krig? De fick önska middag. Johan rullade köttbullar och kokade brunsås. Vi gjorde potatismos och rårörde lingon. Jag älskar smörgåsgurkor, sa min lillebror. Han tränar på att rulla på R:en. Smörrrgåsgurrrkorrr. Och på det temat. Varför inte lägga upp bilder på annat vi ätit? Som den här korvstroganoffen till exempel. Gjorde en väldigt klassisk variant med grädde och tomatpuré, och hade såna incredible sausage i. Godaste vegokorven tycker jag. Johan lagade pumpapasta till oss en kväll. Gjorde en sås på mixad ugnsrostad butternut, salvia och parmesanost. Toppade med hackade mandlar och friterad salvia. Oh ja. OH JA. Har letat upp ett recept som kanske kan vara likvärdigt: krämig pasta med pumpa och salviakrisp. Jag lagade ju Siri Barjes veganska currygryta med kål en vardag. Älskade verkligen att man skulle toppa det hela med dill och jordnötter. Otippat svingott. Lite upprepning blir det allt. Johan lagade svampbourguignon med en potatiskaka till. Vi har verkligen olika ambitionsnivåer, han och jag. Jag lagade en rätt som jag lärt mig av Bea och Maja. Tortellini med brynt smör och körsbärstomater. Tomaterna får liksom åka ner i det brynta smöret ihop med vitlök och basilika. Parmesan på toppen. Hua vad enkelt och gott. Oj vilken gul bild. Men också: vilken gul mat. Och god! Johan gjorde en saffranspasta med räkor. Tror säkert man kan använda sig av det här receptet: penne zafferano, men addera räkor om man vill. Kanske servera med sauterad zucchini. Grön ärtsoppa (aka den absolut enklaste soppan man kan göra) och macka med tonfiskröra. Lagade jag. Bara varm mjuk mat hela december. Till och med smoothien får sitta på avbytarbänken: jag kokar havregrynsgröt som jag toppar med kanel, varma blåbär, banan, jordnötssmör, lönnsirap och havremjölk. Förtärs med fördel framför julkalendern i sängen och ett obligatoriskt: nu spiller vi inte. Psst! Idag, söndag den tredje advent, har jag och Sara julmarknad på vårt kontor på Heleneborsgatan 14 i Hornstull, Stockholm. Klockan 12-17. Sara har bloggat så fint om allt vi kommer sälja, läs hennes blogginlägg här! Men i korthet så har Sara dukat upp scarfs, prints och andra vackra grejer. Vi har pangpriser på våra NYCK-skissböcker och så säljer jag presentkort på skrivkurser. Och mina böcker, om man skulle vilja köpa ett signerat exemplar till någon som är lässugen! Glögg finnes. Hoppas vi ses <3 Läs också: Maten vi lagar – från höstsallad till krämiga kimchinudlar Maten vi lagar – från piadina till den sjukaste pajen