Kikärtsgryta med spenatJag blev så otroligt sugen på en hederlig vegansk indisk kikärtsgryta! Stekte lök och vitlök, hade i en massa olika kryddor (garam masala, paprika, gurkmeja, curry, spiskummin, chili, torkad koriander), en stor stump riven ingefära och tomatpuré. Tillsatte sedan krossade tomater, kokosmjölk och buljong. På slutet tillsatte jag fryst hel spenat och kikärtor. Smakade upp med lime och toppade med rostade jordnötter. Gott, billigt, värmande, bra för kroppen, matlådevänligt ... ja vad mer kan man begära? Teriyakikyckling med gurksallad och risJohan gjorde den här goda rätten. Jasminris, chilimajonnäs, teriyakikyckling och en riktigt krispig och väldressad gurksallad. Salladslök på toppen. TonfisksalladEn ful men god lunch jag slängde ihop i lördags. Jag hackade ner gurka, körsbärstomater och cornichonger. Tillsatte burktonfisk och smakade upp med olja, spad från cornichongerna, citronzest, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Kokade ett ägg och toppade allt med everything-krydda. KantarellpastaJohans föräldrar var på besök och han lagade en riktigt god pasta med trattkantareller, rostade hasselnötter och pancetta. Jesus. BröllopsoppaJag lagade den här soppan IGEN, i vilken man kokar köttbullarna i buljongen och tillsätter typ risoni. Vi bjöd över några kompisar på söndagsmiddag. Sån perfekt laga mat till många utan att behöva krångla-mat. Funkar med vilken sorts färs som helst! Pasta bologneseSlutligen: en helt vanlig men väldigt god bolognese som fått koka länge. Har säkert sagt detta förut, men om man känner sig lat går det jättebra att mixa selleri, lök och morot i en matberedare i stället för att hacka allt. Vi hade pancetta och rödvin i vår sås. Gott.Har du några goa matplaner i veckan?