Adana-kebab med tomatbulgurGrillade kekabspett på lammfärs! Så otroligt otroligt gott. Johan utgick från några olika recept, men det här verkar bra: Adana kebab. Jag gjorde tomatbulgur och så grillade vi spetskål och vårlök. Till det: gurk- och tomatsallad med en massa persilja, samt en sås på tahini och yoghurt. Pasta puttanescaEn rätt jag är konstant sugen på: tomatsås med svarta oliver, tonfisk, sardeller och kapris. Parmesan och massa persilja på. Ja och pasta då, förstås. En smidig rätt om man ska laga mat till många. Hummus med harissagryta och kycklingDen här bilden är ganska gammal om jag ska vara ärlig, men Johan lagade en väldigt god rätt och den ska vara med! Hummus, tomat- och auberginegryta (smaksatt med harissa och oliver) och kycklinglår. Nätmelon med prosciuttoEn förrätt jag lagade för någon månad sedan, den där veckan när det var högsommarvärme. Nätmelon, prosciutto, olivolja och basilika, en riktig klassiker. Schlurp. Chocolate chip cookies med brynt smörEn påminnelse om att baka de här kakorna! Jag hade ingen fungerande våg men omvandlade gram till deciliter med hjälp av chatgpt och det gick alldeles utmärkt. Helvete vad goda. Tomatpaj med parmesanbottenDet är tomatsäsong! I fredags lagade jag och Julia en paj som min svärmor brukar göra. Den innehåller tapenad, västerbottenost, en massa goda tomater och så är det parmesanost i degen. Recept här.Vad har du lagat för gott på sistone DÅ!Läs också:Maten vi lagar – från pastasallad till tuna melt