OkonomiyakiJag gjorde japanska kålpannkakor. Det är bland det enklaste och billigaste man kan laga? Bara att riva ner vitkål och blanda med ägg, mjöl, salladslök och ingefära, och så steker man pannkakan och toppar med olika grejer. Jag utgick från det här receptet. Torsk med tare, sushiris och gravad äggulaJohan var inspirerad efter sin resa till Japan och lagade jättefin fisk till mig och mamma, som han serverade med sushiris, gravad äggula och salladslök. Tare är en slags teriyakisås om jag förstått det rätt. Egen misosoppa gjorde han också också. Till vänster är en liten gurksallad naw Spenatsoppa Jag lagade spenatsoppa som jag toppade med ägg och furikake (en japansk kryddmix). Till det: mitt surdegsbröd och ett par skivor gravad lax. Påskmat men ändå inte. Lamm med pistagepesto och potatisgratängI påskas lagade Johan lammstek. Han gjorde nån slags kryddblandning som han la i stekens insida, sedan vek han ihop steken och band ihop den på klassiskt vis. Därefter brynte han köttet, sedan lät han det gå länge i ugnen på låg temp. Ärligt jag vet inte riktigt, vet bara att det var mycket snack om att den "gått länge på låg värme". Vi serverade den med en stor sallad, potatisgratäng och så gjorde Johan en pesto med pistagenötter. Otroligt gott. Måste komma ihåg till nästa påsk. Rigatoni med färs, salvia och citronÄlskar den här pastan som Johan gör med jättemycket salvia och citron. Ska messa och fråga honom om recept. Okej nu svarade han.- Stek blandfärs i smör. Jag gillar när färsen blir mer kokt än stekt och får yta. Peppra och salta.- Stek vitlök och mycket färsk salvia i fettet- Deglasera gärna med vitt vin- Häll på vatten + grädde- Riv ner citronzest- Ha i pastavatten, parmesan, citronsaft och färsk spenat - Vänd ner pastan Pasta al zozzonaDet här är en blandning mellan amatriciana (min favoritpasta) och carbonara (Johans favoritpasta). Det är både tomat och ägg i såsen alltså. Sviiiiiingott. Recept finns till exempel här. Rödbetsbiffar med grekisk salladJag gjorde Zeinas rödbetsbiffar (smakar upp dem med lite torkad oregano och vitlökspulver). Jag tycker att de blir bäst i ugnen. Serverade med matvete som jag blandade ner ajvar i. En grekisk sallad med feta, tomat, rödlök, dill, cornichonger och gurka. Tzatziki. Blev hundra miljarders jättebra matlådor. Ätit nåt gott på sistone?Läs också:Maten vi lagar – från grön kycklinggryta till vodkapasta