Hummus med auberginegrytaJag har ju börjat prenumerera på en receptsajt/app som heter Mob. Det är så gött! Det här receptet kommer därifrån. Spiced Aubergine & Lentil Stew Hummus Bowl. Det är alltså hummus i botten, följt av en gryta (tomat, aubergine, linser, rökt paprikapulver), toppat med fetaost och koriander. Självklart skedar man upp det med pitabröd (som man enklast rostar i brödrosten i några minuter). HögrevstacosJohan gjorde jättejättegoda tacos i söndags. Han tillagade högrev i hundra år med ancho-chili och sånt, lite barbacoa-style, jag vet inte riktigt. Till det: en limemajonnäs, salsa, silverlök och koriander. Helt otroligt krispig och söt majs (vi köpte två majskolvar på skördemarknaden) som han blandade med lite av majonnäsen. Tog backning många gånger. Stora vita bönor med zucchini, parmesan och olivsalsaDet här är en väldigt god böngryta! Också en rätt från receptappen Mob. Courgette Butter Beans With Green Olive Salsa. Jag mandolinade två zucchinis och stekte dem med vitlök i en stor gryta. Tillsatte fänkålsfrö, buljong, parmesan och citronsaft. Toppade med en salsa gjord på hackade gröna oliver, persilja, citron, oregano och olivolja. Funkade toppen som matlåda också. Spaghetti bologneseVi hade kompisar över på söndagsmiddag och jag gjorde en stor batch köttfärssås (salsicciafärs och nötfärs). Linnea Wikblad har lärt oss att man inte behöver hacka sofritton, man kan köra lök, selleri och morot i matberedaren bara. Otroligt! KronärtskocksgratängJag var på kräftskiva och mitt bidrag till knytkalaset var Frida Lunds kronärtskocksgratäng. Den är så goood på en bit bröd. Jag gör alltid dubbel sats! Havregrynsgröt med mandelmassaJag gjorde helgfrukost och blandade ner generöst med smulad mandelmassa i havregrynsgröten. Helsike vad bra det blev? Kommer äta hela vintern tror jag? Toppade givetvis med jordnötssmör, havremjölk och bär. Auberginecurry med risOckså en jättejättegod rätt från Mob (nej jag är inte sponsrad och ja, jag kan varmt rekommendera). Golden Aubergine Curry & Rice. Jag kokade ris och gjorde en misobuljong med currypasta och ingefära. Rostade aubergine i ugnen och toppade allt med rostad lök och koriander. Enda jag ändrade från ursprungsreceptet var att jag sötade buljongen med honung. Underbara smaker måste jag säga! Och väldigt lättlagat.Vad käkar du i veckan?Läs också:Maten vi lagar – Från gochujangpasta till en perfekt macka.