Sötpotatissallad med mynta, fetaost, tahini och granatäpple Vi börjar med en sallad ALLA måste laga. En perfekt ~matig höstsallad~. Jag älskar de här smakerna ihop! Gör såhär: Rosta ett gäng sötpotatisar i kuber, massera grönkål/svartkål med olja, citron, salt och peppar (man masserar bladen för att de inte ska bli så styva och träiga, och du, ta bort de hårda stjälkarna också) och servera med rostad sötpotatis, smulad fetaost, granatäpple, mynta och en tahinidressing gjord på tahini, vatten, citron, lite honung, vitlök, salt och peppar. Easy peasy, fräscht, gott. Vegetarisk renskavsgryta Gjord på såna där "filet pieces" från Hälsans kök. Johan serverade med pressad potatis men potatismos visade sig vara ännu bättre SÅKLART. Recept finns bara i Johans huvud och hand och mun men kolla Jävligt gotts recept på vegansk renskav. Bagels med kallrökt lax och färskost Johan tycker inte att det här är en middag, men det kan det väl vara? En perfekt, snabb vardagsmiddag! Eller helgbrunch. Köp bagels (om du hittar, annars funkar det såklart med annat bröd, typ frallor). Rosta bröden, bred på ett tjockt lager Philadephia, riv massa pepparrot över och hacka kapris (Johan la kaprisen under laxen, det var absolut smartare än ovanpå eh) och toppa med kallrökt lax. Lasagne med svamp och aubergine En söndag lagade Johan en nästan obehagligt god vegetarisk lasse med en riktigt mustig sås som innehöll svamp och aubergine. Melanzane alla parmigiana Och jag gjorde något snarlikt någon dag senare. Aubergine, parmesanost och tomatsås i lager. Min paradrätt om jag får säga det själv??? Gulp får man uttrycka sig så framfusigt. Här är recept i alla fall: Melanzane alla parmigiana. Hälleflundra med spetskål och ... sås Förlåt har glömt bort vad Johan kallar den här såsen! Men det är det godaste?????? Herregud jag höll på att börja grina. Tacos med rödräkor Små majstortillas med rödräkor (Johan stekte i olja, vitlök, chili, tomatpuré, kanske något mer?), mandolinade spetskål och blandade dem med någon slags korianderolja, snabbpicklade silverlök och stekte majs med chipotle och parmesan. Plus avokado och inte att förglömma: Taco trucks otroliga chipotlemajo. Vi köper den JÄTTEOFTA. Kimchi-udonnudlar med salladslök En rätt som är riktigt het på instagram! Den skulle jag laga för äsch ni vet ju hur jag är. Köpte ingredienser på Kina-Li och gick hem och lagade trots att jag inte tycker om stark mat. Så jag mesade lite med kryddningen men allt som allt blev det rätt gott. Receptet är Andy Baraghanis: Kimchi udon with scallions. Bytte ut kycklingbuljongen mot grönsaksbuljong bara. Gjorde några sides också. Gurksallad (sesamolja, mirin, vitlök, rostade sesamfrön, lime), mandolinad vitkål (typ samma dressing som föregående) och stekt, marinerad tofu. Hoppas ni blev lite inspirerade. Annars e jag dålig på mitt jobb. Läs också: Maten vi lagar – nio recept från den senaste tiden Maten vi lagar – från vodkapasta till den bästa efterrätten Maten vi lagar – från vegetarisk renskav till den godaste pizzan Maten vi lagar – från horpasta till pokébowl Maten vi lagar – från butter masala till dillstuvad potatis Maten vi lagar – från laxpasta till dumplings Maten vi lagar – från piadina till den sjukaste pajen