Kyckling med hackad romesco, gult ris, gurksallad och tahiniyoghurtOkej det här är typ min favoriträtt. Jag är betagen och besatt av det här gula riset (Zeinas recept). Johan brukar laga det till oss. Gurksalladen har jag hämtat från ett Molly Baz-recept och består av 50% vanlig gurka och 50% pickles, med massa dill, olja och salt. Yoghurtsåsen innehåller tahini, honung och citron. Den röda hackade grejen är en romesco, men i stället för att mixa den slät så har Johan hackat den. Den innehåller alltså bland annat rostad paprika och mandlar. Kale caesarHur sjukt att caesarsallad stavas med A först? Jag lagade den här Kale & Crave-inspirerade salladen igen, som innehåller hackade cashewnötter, grönkål, en massa riven parmesan och annat gott. Recept här. Pad kra paoJohan lagade den här goda thailändska rätten som består av ris, valfri färs som är stekt med en jäkla massa thaibasilika (och annat). Till det: haricoverts, stekt ägg och chilimajonnäs. Recept här. Pasta puttanesca med tonfiskJag brukar alltid ha tonfisk i min puttanesca, men det är tydligen inte "korrekt". Men okej. Jag lagar den här rätten väldigt ofta. Pasta med tomatsås, sardeller, oliver, kapris och tonfisk. Enklaste som finns att laga och blir bara godare i matlåda. Lax med chorizoAmbitionsnivån på min mat vs Johans mat. Här är en mycket märklig MEN väldigt god rätt som han tänkte ut och lagade för någon vecka sedan. Potatis, lax, chorizo, tomater, yoghurt. Är den typ lite ... spansk? Det skulle egentligen vara vit fisk, hälsar han. Okej! KantarellpastaDetta blygsamma lilla fat med pasta åt vi i helgen. Calle lagade. Herre min je Fransk omelettSlutligen: en fransk omelett, fylld med färskost, som i The Bear. Såhär ser Johans ut och såhär ser det ut när jag försöker. :)Vad blir det för söndagsmiddag där ute i STUGORNA?Läs också:Maten vi lagar – från sommargrill till caesarpastasallad