Ibland går det månader mellan mina sådana här inlägg, men den här gången bara en vecka! Här är olika grejer vi har lagat och ätit på sistone. Det mesta fotat med Mycket Sexig Blixt eftersom det tydligen har blivit höst och vi för tillfället inte har någon takbelysning i köket. 5 maträtter kommer ... HÄR. Gröna färsbiffar med gurksallad och salt yoghurtNamnet på det här receptet är i själva verket Spiced Green Meatballs with Pickle Rice and Salty Yogurt. Receptet kommer från Molly Baz och jag fick inspo via Sandra Beijer. Hörni det här var så himla gott och inte alls svårt att laga. Gurksalladen innehåller en massa pickles och smaksätter riset på ett underbart sätt. Jag använde kycklingfärs men man kan ju välja vego eller lamm eller vad sjutton som helst. 10 av 10 will make again. Pasta pestoStrozzapreti (betyder strypta präster har Camilla lärt mig) med hemgjord pesto (basilika, spenat, parmesan, torrostade mandlar, olivolja, citron, vitlök – wroom wroom). Liten tomatsallad och några avsnitt SATC. Chicken katsuJohan lagade en underbar chicken katsu med chilimajonnäs häromdagen. Glasnudlar, kål, gurka och koriander i en sallad och sedan friterad kyckling och jordnötter. Halloj. LasagneHan gör så vackra lasagner också. Rostad morotssoppa med limeyoghurtNär jag var i Hälsingland gjorde jag en stor kastrull soppa som jag hade resten av veckan. Rostade morötter, fänkål, lök och vitlök i ugnen och mixade ihop med grädde, vin och apelsinsaft. Toppade med limeyoghurt. Recept här. Väldigt sugen på att äta soppa och pannkakor! Typ sugen på att göra det till en torsdagsrutin och turas om att bjuda Gröndalsgrannarna? Fast samtidigt ... pallar inte boka upp varje vecka så ... äh.Har du ätit något kul, eller mindre kul, på sistone? Läs också:Maten vi lagar: Från falafelrulle till amatriciana