Gröna färsbiffar med gurksallad och salt yoghurtJag skaffade ett medlemsskap på Molly Baz hemsida. Gick med när hennes hus brann ner i något försök att stötta, man betalar några dollar i månaden så får man tillgång till hennes underbara recept. Det är andra gången jag lagar det här receptet och det är otroligt. Köttbullar (man kan välja vilken färs som helst) med en massa örter, fänkålsfrö och annat. En underbar salsa på gurka, örter och pickles och så ris och yoghurt. En rätt right up my alley. Potatis- och purjolökssoppa med tranbärsbrödVi måste ju äta upp allt bröd som bakas! Därför har vi ätit mer soppa än vanligt. Jag lagade potatis- och purjolökssoppa efter Tuvessonskans recept. Hon toppar den med yoghurt, dill och picklad gurka och det visade sig vara svingott. Får dock rysningar av tanken på kall gurka i soppan så jag rekommenderar att ha den i rumstemperatur innan servering. Det var faktiskt inte heller dumt att, till lunch dagen därpå, värma soppan med picklad gurka i! BurritosTänk att jag snart kan fota mina middagsbilder i dagsljus i stället för i det här muggiga lampljuset. Johan gjorde burritos med chipotlemarinerad kyckling, smörigt limeris, kålsallad med koriander och ostdipp. Älskar. Yoghurtmarinerad kyckling med tabboulehEn annan dag gjorde han en riktigt satsig couscoussallad/tabbouleh med persilja, sultanrussin, pickles, rostad paprika, citron och säkert en massa annat. Den blev bara godare i matlåda. Till det serverade han en yoghurtmarinerad kyckling (vi kör nästan alltid på lårfilé) med karamelliserad lök. Tahini- och yoghurtsås till det. Lax i ugn med green goddess-dressingSer inte mycket ut för världen men det här var så jävla gott. Stolt att jag pallade använda stektermometer (en innertemp på 55 grader är bra). Green goddess-dressingen gjorde jag efter det här receptet. Det är kort och gott en yoghurtbaserad sås med en MASSA örter. Till det: någon slags quinoamix och smashad gurksallad.Visst är man sugen på allt som har ordet GRÖNT i sig såhär års? Jag är uppenbart sugen på örter, yoghurt och krispiga picklade saker också. Piggt skare va!Läs också:Maten vi lagar – från pad kra pao till panerad fisk