Grön kycklingsoppa med kikärtor och örterJag har ju skaffat mig en prenumeration på mollybaz.com. Lagade en grön kycklingsoppa häromdagen som blev väldigt väldigt god. Ännu godare när jag toppade med parmesanost. Rolig att laga också! Kände mig avancerad fast jag bara följde receptet. Ni vet känslan. Hittade samma recept utan betalvägg här. Lammfärsbiffar med greksalladIbland är man bara akut sugen på sånt som känns grekiskt (jag har aldrig varit i Grekland). Johan gjorde lammfärsbiffar med en massa inlagd paprika och kryddor i. Till det rostade han potatis och morötter, gjorde en tzatziki och blandade ihop en sallad med gurka, tomater, fetaost, dill och kalamataoliver. Hade också varit gott med rödbetsbiffar till. Får bli nästa gång. SvartkålspastaSäger ju att jag är sugen på grönt såhär års. Det här är en av de enklaste godaste rätterna som finns! Nästa gång ska jag använda stavmixern för att få den riktigt smooth. Recept här. Krispig lax med kokosris och crackle-såsÄnnu ett Molly Baz-recept! Jag tycker kanske att det blev lite väl heavy med kokosmjölk+lax+nötter, och den saknade lite syra, men den var ändå god. Stekte laxen så att den blev riktigt krispig (Molly lärde mig att man först torkar av sin laxbit. Sedan saltar man den. Sedan steker man laxbiten i torr, kall panna med skinnsidan nedåt, på medelvärme. Efter typ nio minuter vänder man och kör andra sidan i typ 1-2 minuter – blev perfekt). Cracklesåsen består av rostade jordnötter, rostade sesamfrön, olja, ingefära, gurkmeja, vitlök, honung, chiliflakes och lite av kokosmjölken. Den började knastra när man blandade ihop allt (oljan var varm) så jag tror att det är därifrån den har fått sitt namn. Riktigt god. Verkar finnas ett liknande recept här. KycklingfrikasséNär vi var i Hälsingland gjorde Johan sin berömda franska kycklinggryta, med så mycket dragon att hela huset doftade i ett dygn. Min favoriträtt. Han använder inte nåt särskilt recept och brukar oftast göra egen buljong (skryt), men detta kan kanske funka? VodkapastaJag läste att Tuvessonskan tycker att vodkapasta smakar korv stroganoff. Alltså helt fel har hon ju inte! Jag älskar dock både stroganoff och den här pastarätten, så det är fine med mig. Snabbmat deluxe, som aldrig gör en besviken. Har man inte vodka hemma så går det lika bra med gin.Läs också:Maten vi lagar – från gröna färsbiffar till green goddess-dressing