Jag har skaffat en prenumeration på den brittiska receptbanken Mob. Kanske har ni också fått upp femtielva annonser från dem? De senaste veckorna har jag lagat några av deras rätter, och nu tänkte jag passa på att utvärdera dem. Obs inget samarbete.Jag tycker att det är så otroligt skönt för huvudet att ha en tydlig inköpslista och följa recept när jag lagar mat på veckodagar. Andra gillar att gå på känn, jag gillar att gå efter instruktioner. Gochujangpasta med salsicciaDet första receptet jag testade var en rolig hybrid mellan det koreanska och det italienska köket. Mob kallar receptet Sausage Gochujang Rigatoni och det är ett av deras populäraste recept. Jag tycker att den påminner om en vodkapasta till smaken, men känns betydligt friskare och mer spännande. Svingott! Jag är tyvärr en tönt när det kommer till för stark mat, så jag minskade gochujang-mängden lite och drygade ut med lite tomatpuré. Men blev ändå 5 av 5. Lax med everything-krydda Det andra jag lagade var deras Everything Salmon Bowl. I USA är det populärt med everything bagel, vilket är en bagel toppad med sesamfrön, vallmofrön och annat. I det här receptet har man i stället pressat kryddblandningen mot laxfiléer. Väldigt gott! Tyvärr har vi ingen grillfunktion på vår ugn så fröna blev inte rostade, men nästa gång ska jag rosta dem i pannan. För ja, det blir en nästa gång. Salladen innehöll couscous, gurka, pickles, salladslök, dill och fetaost – en smakkombo jag tycker om MYCKET. Spanakopita halloumi bowlSpanakopita är en grekisk paj gjord på filodeg, fetaost och spenat. Här har man tagit de smakerna och gjort en "bowl" i stället. Bland grynen gömmer sig 400 gram spenat, dill, mynta, lök och persilja. Till det: halloumi, yoghurt och pinjenötter. Jag tyckte det blev lite too much med all mynta och pinjenötter (är nog inte så förtjust i pinjenötter när allt kommer omkring), och hade nog föredragit pärlcouscous i stället för mathavre, men tycker ändå det var en rolig rätt att laga som funkade bra i matlåda. Fransk kycklinggrytaSlut på Mob-rätter för nu kommer några andra goda grejer som vi har lagat. När jag kom hem från Hälsingland hade Johan plockat in dragon från trädgården och gjort min favoriträtt: fransk kycklinggryta med ris. LasagneJa, och så gjorde Johan en jättestor lasagne häromdagen. Blev totalt åtta maffiga portioner. Perfekt mackaNär han fyllde år gjorde jag den godaste mackan jag kan komma på. Smakar sydeuropa. Levainbröd, dijonnaise (du blandar bara ner lite dijon i din majonnäs), gruyere, kokt skinka och cornichons. Ser fram emot mer matlagning i veckan! Vad ska du käka?Läs också:Maten vi lagar – från gult ris till fransk omelett