Somunbröd med kryddiga lammköttbullar, tahiniyoghurt och gurksalladNi vet väl att man kan köpa jättegoda bröd i frysdisken som heter somunbröd? De är stora, fluffiga, perfekta att värma, skära upp och fylla med goda grejer. Till exempel dessa komponenter:Köttbullar gjorda på lammfärs med harissa, spiskummin, paprikapulver, koriander, citronzest, persilja, ströbröd, ägg, mjölk, salt och peppar. En tomatsås med gul lök och ganska mycket vitlök, spiskummin, harissa och tomatpuré. Han la ner de stekta köttbullarna i såsen och lät det koka ihop.Gurksallad gjord på gurka, pickles, oliver, dill, persilja, olivolja, sumak, salt och peppar.Kålsallad gjord på strimlad spetskål med olivolja, salt, citron och vinäger. Tahiniyoghurt gjord på turkisk yoghurt, tahini, en skvätt vatten, citron, salt, olivolja och lite honung.Lägg allt i brödet och moffa. Så gott att man typ vill gråta! Kryddiga kikärtor och rostad sötpotatis med tahiniyoghurtEn slags sallad typ? Jag rostade tärningar av sötpotatis i ugnen (marinerade dem i Sweet Baby Ray's mmmm), rostade kikärtor på en plåt (med olja, paprikapulver, spiskummin, garam masala, lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar). Sedan tillsatte jag ruccula, granatäpple och fetaost. Blandade yoghurt med tahini, honung, citron, salt och peppar. Klart! Om man är en person som gillar att preppa saker i förväg och ha kylen full av färdiga salladskomponenter så kan jag verkligen tipsa om att göra den här höstiga salladen. Ratatouille med pärlcouscousRatatouille är bland det godaste jag vet. Det är också en snäll rätt att laga eftersom man kan tillsätta ungefär vilka grönsaker som helst. Jag har varit väldigt sugen på fetaost och yoghurt och sånt på sistone, så därför ser ni mycket sånt i det här inlägget. Lite pinjenötter på toppen också tackarrr Torskrygg med musselsåsEn jättegod rätt som Johan lagade till oss i helgen. Torskrygg i ugnen, en supergod musselsås, en sallad gjord på dill, gurka, vanliga gröna ärtor och sockerärtor, samt kokt potatis och en massa pepparrot. Munnen sa: tack. Vietnamesiska sommarrullarJag hade typ glömt bort att sommarrullar fanns! Åt det jämt förr i tiden. Så jävla gotttttt. Får man rester över kan man hacka ner nudlarna och göra en god nudelsallad som matlåda.Ingredienser:Vermicellinudlar (jag smakade upp dem med sesamfrö, koriander, soja, sesamolja och lime)RäkorStekt tofu (köpte färdigmarinerad)SalladslökIsbergssalladGurkaMorotKorianderThaibasilika (älskarrr)Jag gjorde två dippsåser efter Jennie Walldéns recept. Men nästa gång skippar jag att använda så mycket hoisinsås i den ena, tycker att det blir för sötsliskigt. Godare då med en redig jordnötssås! Vad äter ni i veckan?Läs också:Maten vi lagar – från kikärtsgryta till bolognese