Mat har lagats och ätits. Tortellini med gröna ärtor, fetaost, citronzest och myntaDen enklaste snabbmaten har vi här. Middag på bara några minuter. Lägg ner ärtor och färsk tortellini i kokande vatten. Häll av och servera med färsk mynta, smulad fetaost, massa olivolja, citronzest, salt och peppar. Kyckling med bearnaisesås och rostad potatisEn riktigt fransk middag som Johan lagade till mig, Moa och Erik. Serverades med hemgjord bea, haricoverts och grönsallad med senapsvinägrett. 10 av 10-gott. Halloumigryta med garam masalaJag lagade som vanligt den där halloumigrytan. Alltid sugen på den. Man måste dubbla garam masalan, ingefäran och vitlöken. Jag skippar färska tomater och använder fryst, hel spenat.Recept: Palak paneer med tomat och halloumi GrönsakslasagneJag var så sugen på ratatouille och Johan var så sugen på pasta, så då gjorde han en grönsakslasagne. Lök, vitlök, tomatkross, aubergine, zucchini, paprika, oliver, chili, basilika och olivolja i ratatouillen. Bechamel. Lasagneplattor. Prästost och Mozzarella. Korv stroganoffMin ambitionsnivå i köket just nu är inte särskilt hög, nej. Oftast är jag sugen på gräddig mat med ris. Också besatt av grönsallad med vinägrett.Recept: korvstroganoff med ris Fransk trerättersNär vi var i Frankrike lagade Johan så roligt till oss. Paté en croute (smördegsinbakad paté) från charkuteriebutiken med cornichonger och senap till förrätt. Lite wierd, men kul. Till huvudrätt en underbart god anka med rödvinssås, smörstekt purjolök och konfiterad potatis. Till efterrätt åt vi chokladmousse. Tack så mycket. RomescopastaEn av de godaste pastorna jag vet är den med romescosås. Vi köper såna där grillade paprikor på burk och sedan mixar Johan dem med torrostade mandlar, parmesan, citron, chili och vitlök. Ha i pastavatten och blanda med pastan. Toppa med mer parmesan och hackade mandlar. USCH vad gott.Läs också: Mat vi lagar – från hamburgare till godaste vardagsgrytan