Jag och Johan har ätit middag i sängen igen!Det här har legat på våra tallrikar: Pasta med trattkantareller och brässerad fänkålGabriella Skog har pratat så gott om den här pastan och jag blev sugen. Lagade den därför till Johan häromdagen och vi älskade den!!! Jättemycket! Ska laga den till mina kompisar i kväll tänkte jag, vi ska ha tjejmiddag. Jag byter ut salsiccian mot svamp och kycklingbuljongen mot grönsaksbuljong och vips är rätten vegetarisk och passar mina gäster. TonfisksalladJohan gjorde en tonfiskröra, ni vet en sån man har på tuna melt, och serverade den med potatis, grönsallad (med senapsvinägrett), haricoverts och ägg. Halloumigryta med garam masalaUrsäkta vilken dålig bild. Jag lagade samma gryta som jag lagar varje månad (bytte ut ena paketet halloumi mot kikärtor). Jag utgår från det här receptet men säger som vanligt: Den godaste garam masalan i vanliga mataffären är den som kommer i orangea påsar. Använd en hel sån påse, dubbla mängden vitlök och ingefära i receptet, tillsätt lite vinäger, skippa färska tomater och använd fryst spenat i stället för färsk. RenskavsgrytaVi hade Aksel och Dahir på spontan tisdagsmiddag och Johan lagade renskavsgryta med trattkantareller, pressad potatis, rårörda lingon och inlagd gurka. Helvvv vad gott. Blomkålssallad med pistagenötter och granatäppleJag lagade Ottolenghis rostade blomkålssallad (jättegod men tillsätt fetaost och vinäger så blir den ännu godare) och serverade den med vegobiffar från frysdisken. Skratt verkligen tjejmat och killmat i det här blogginlägget Kyckling med ugnsrostade grönsaker Johan frågade vad jag var sugen på och jag sa: bönor, grönsaker, kyckling, Frankrike. Då kom han hem och lagade den här rätten. Någon slags vitvinssås med bönor i, perfekt krispiga haricoverts, rostad morot, potatis och fänkål plus stekt kycklinglårfilé. Tjenahejsan Grekisk grönsaksplåtJag fick ett bud från Farmers & Chefs och gjorde en grönsaksplåt med deras Greek tray-marinad. Väldigt spännande att kasta på stora citronklyftor på plåten, som de skrev i receptet! Jag tyckte marinaden var jättegod, man får inte glömma att salta bara. Vet ni vad jag är extra förtjust i? Rostade rödbetor och fetaost. En underbar kombination ju. Frikadeller i tomatsåsJohan lagade nåt vi båda älskar: frikadeller i tomatsås. Han har persilja, citronzest och parmesan i sina köttbullar and I love him for it.Vad har ni ätit för gött på sistone då?___Läs också:Maten vi lagar – från höstsallad till grekiska färsbiffarMaten vi lagar – från melanzaneburgare till mammig sallad