FalafelrulleJag har en känsla av att allt kommer se lite oaptitiligt ut i det här inlägget, men då får det vara så! Här är en maträtt jag "lagade" häromdagen när jag kom hem sent. Pitabröd, färdig hummus, stekt falafel, vitost, tacosås, surkål, tomat, gurka, koriander och pickles. Billigt och gott, will make again. Havregrynsgröt med kanelstekta äpplenLänge sedan en frukost kom in i ett sånt här inlägg! Äpplena plockade jag i trädgården i Hälsingland. Lönnsirap på. Lönnsirap är en av de godaste sakerna jag vet. Blev akut sugen på det här nu, kanske för att jag är lite frusen. Tomatsallad med gazpacho och mozzarellaEn sommarrätt som jag lagade i Lissabon, inspirerad av en grej vi åt på Tasca Pete. Tomater som badar i lite gazpacho (jag köpte färdig), basilika, buffelmozzarella, olivolja, salt och peppar. En roligare variant av caprese kan man säga! Äts med sked. Tomatbaserad gryta med räkor och potatisJohan lagade det här till oss i Lissabon. Faktiskt en mycket sexig rätt. Kändes portugisisk. Kycklinggryta med kål, bönor och oliverHan verkar vara inne på tomatspåret för han lagade det här i förrgår: en kycklinggryta (lårfilé) med stora vita bönor, tomat, svarta urkärnade kalamataoliver och spetskål. På toppen en aioli. Så otroligt gott. Garam masala-gryta med grillost och spenatOch givetvis: en favoriträtt hemma hos oss. Ica har ett recept som jag har tweakat. Ska publicera min variant på det! Vårt risgame har förbättrats väsentligt sedan vi började bli noga med att skölja riset tills vattnet är helt klart, och att tillsätta lite matolja i kastrullen. Pasta amatricianaEn av mina favoritpastor som vi försöker bemästra hemma. Tomatsås, guanciale, pecorino och parmesan. Finns massa recept om man googlar, typ här.Nom nom hejdå!Läs också:Maten vi lagar – och hur jag resonerar kring att äta kött