Tänk va. På våren och sommaren kan det gå månader mellan sådana här inlägg, eftersom vi flänger så mycket, men vardagskvällarna hemma är fler såhär års. Mysigt tycker jag. DumplingsoppaFrida Lund tipsade om den här virala soppan som är klar på femton minuter. Så enkelt och så gott! Köp frysta dumplings och gör en sås på kokosmjölk, röd curry och lite annat gött. Jag toppade med koriander, salladslök, crispy chili oil och rostade sesamfrön. Ingredienser och tillvägagångssätt här. Honungsglaserade morötter och rostade kikärtor på fetaostyoghurtTror det var Linnea Wikblad som tipsade om den här rätten. Man mixar fetaost med yoghurt och limezest, smetar lite på en tallrik och toppar med honungsglaserade morötter och kryddiga kikärtor. Körde pitabröd i brödrosten och sprinklade persilja ovanpå. Jag utgick från det här och det här receptet. Pytt i pannaEn lördagslunch. Pytt med stekt ägg, surkål, cornichonger och ketchup. Ej i bild: majonnäs. Linsgryta med aubergineJag var sugen på att göra linsgryta, men inte den studentikosa varianten. Hittade det här receptet hos Ottholengi som jag dubblerade och så blev det många matlådor. Rättså gott! Men borde låtit exakt all aubergine mjukna och få fin färg innan jag körde på resten av ingredienserna. Finns det något äckligare än otillagad aubergine i en gryta? Vi åt samma sås med pasta (och parmesan) en av dagarna och det var toppen. Kyckling, grekisk sallad, klyftpotatis och tzatzikiDet är precis vad det ser ut som. Herregud vad gott. Fried riceEn annan lunch. Jag gjorde fried rice på överblivet ris. Stekte morot, salladslök och vitlök. Blandade en sås på typ soya, gochuang, fisksås, sesamolja, risvinäger. Hade i riset. Knäckte i ett ägg. Stjälpte över såsen i stekpannan. På med mer salladslök och sesamfrön. Rigatoni med vit raguJohan gjorde en så fånigt god pasta. Såsen innehöll färs, salvia, lite grädde, citronzest och säkert något mer. Och sedan mangold. Jag brukar egentligen vara anti vita pastasåser, tycker ofta att de är för tunga (får ont i magen!) men den här var toppen. Gnocchi med pumpapuré och friterad salviaVi gjorde egen gnocchi förra helgen, när vi var rastlösa och behövde något att pyssla med. Blev väldigt gott! Viktigt att steka dem ordentligt så att de får en krispig yta (samma gäller om du köper färdig gnocchi). Johan gjorde en puré på rostad butternut och så toppade han med brynt smör, friterad salvia och parmesanost. Bara å skeda i sig.Läs också:Maten vi lagar: från bröllopssoppa till bibimbap