Morsning! Eller goddag kanske är mer korrekt. Sov till 11.30 idag. Ligger i sängen fortfarande, tittar på Uppdrag mat, har blivit serverad äggröra och kaffe. Apropå mat! Här är några olika saker som hamnat på våra tallrikar på sistone: Först ut: jag lagade Vegokäks indiska göttbullar med butter masala. Väldigt gott! Och det blev otroligt mycket mat, typ sju portioner dvs perfekt för matlådor. Jag gjorde en liten gurk- och yoghurtsallad till. Med mynta i. Johan gjorde havets wallenbergare med potatismos, brynt smör och ärtor. Frågade Johan om receptet men näe det fanns inget särskilt, men Zeinas verkar bra tycker jag. Allt var gott förutom moset som blev klistrigt sorry Johan. Här blev det stekt gnocchi med tomatsås och burrata. Bara så. Så fort jag ställer mig själv frågan "vad är jag sugen på idag" så kommer tomat och ost till mig. Så det lagade Johan till mig i måndags. Rummopasta (den godaste pastan) med tomatsås som fått koka i ett par timmar (gjord på San Marzanotomater) med burrata på toppen. Ja det stämmer, vi åt middag i sängen, det gör vi :) jätteofta :) nu :) när :) vi :) har :) tv :) där :) En underbar middag när vi lekte att det var helg trots att det var torsdag. Gravad lax med dillstuvad potatis och fänkålssallad. 10 av 10. Det här vill jag äta oftare, sa jag till Johan. Varje tugga var så: mmmm. Åååå. Ooooo. Drack mycket gott vin till som var en del av Pompette/Vinhaggorna-lådan jag köpte. Så trevligt med vinlåda! Vad sjutton, Annikas tacos den här veckan också? Jajemen! Tröttnar inte på den här FRÄSCHA smakrika tacon med halloumi, sötpotatis, avokadocréme och fänkålssallad. Smyger in en lyxfrulle jag gjorde häromveckan: pannkakor med citron, socker och mascarpone. Plåtade ett samarbete med Iittala. Det här ser kanske inte så mycket ut för världen men det var det, det var det! Potatisgratäng med cheddarost och parmesanost, stekt svamp, svartkålssallad och väääääärldens godaste sås herregud Johan?! Recept är tyvärr en omöjlighet men alla måste göra potatisgratäng den närmsta tiden. Den uppmärksamma kan se att även denna middag intogs i sängen. Slutligen, en middag jag lagade till mamma och Calle i fredags: en slags ratatouille/tomatgryta med kapris och oliver, toppat med tonfisk och pinjenötter. En rätt Johan gjorde till mig några gånger när jag var och hälsade på i Schweiz. Här finns ett snarlikt recept: Grillad tonfisk med tomater, oliver, cannelinibönor och vitlök. Det var det hele! ♥ Vad käkar ni i veckan? Läs också: Maten vi lagar – nio recept från den senaste tiden Maten vi lagar – från vodkapasta till den bästa efterrätten Maten vi lagar – från vegetarisk renskav till den godaste pizzan Maten vi lagar – från horpasta till pokébowl