BröllopssoppaOm ni ska laga en grej den här veckan, låt det bli den här goda soppan. Först rullar du köttbullar med valfri färs och smakar upp dem med parmesan och persilja, sedan gör du en buljong med lök, morot, selleri, fond. I med köttbullarna, risoni (inte bruten pasta som i receptet) och spenat eller svartkål. Toppa med parmesan. Inte alls svårt att laga, jättegott att äta. Spicy Tuna Rice BowlFaktiskt väldigt trevligt att äta tonfiskröra med ris, gurksallad och avokado. Alla smaker är *asiatiska*, så det är liksom sesamolja, salladslök och soja i tonfiskröran, gurkan är marinerad i risvinäger, och så har jag toppat med furikake som är en japansk nori- och sesamblandning. Receptet är från Mob och heter Lunch Box: Spicy Tuna Rice Bowl Gnocchi med tomatsåsHur kan något vara så gott? Tricket är att steka gnocchin i ganska mycket fett i stället för att koka den. Då får den en fin krispig yta. Johan gjorde en jättegod tomatsås som innehöll typ 50% färska tomater. Massa parmesan på toppen tack så mycket. Korvstroganoff med råris och kålsalladHur gott är det inte med korvstroganoff ibland. Hugo tipsade mig om att man kan köra korven i ugnen i stället för i stekpannan, det är ganska mycket smidigare. Han sa också att han ofta använder purjolök i stället för gul lök. Gott! I övrigt brukar jag väl bara utgå från typ det här receptet. Vitkålsalladen är bara dressad med citron, olja, salt och peppar. Lite masserad ni vet. Till detta: råris. Helstekt kyckling med trattkantareller och purjolökgratängEtt middagsprojekt som jag kom hem till i söndags! Johan hade kört in en hel kyckling i ugnen (med en massa dragonsmör på). Sedan hade han gjort någon slags gratäng på purjolök, stekt trattkantareller och kokat haricoverts till perfektion. Skysås också. Som ni förstår var detta väldigt gott. Pasta puttanesca med tonfiskEn rätt jag alltid är sugen på. Alltid! Jag kokar tomatsås med någon sardell i, låter den koka ihop och bli god. Sedan tillsätter jag kalamataoliver (de svarta urkärnade), kapris och tonfisk på burk. Basilika eller persilja om jag har hemma. Älskar alla de här smakerna ihop. Slutligen: blandar ihop pasta och sås med pastavatten och toppar med parmesan. KantarelltoastEn god förätt Johan lagade häromdagen bara. Man får ju passa på. Havregrynsgröt med stekta äpplenEn lunch jag åt på landet! Kokade havregrynsgröt (50/50 mjölk och vatten), stekte äpple i kanel, rostade cashewnötter och serverade med jordnötssmör och varm mjölk som jag sötat med honung. MmmmmÄtit nåt kul på sistone? <3Läs också:Maten vi lagar: från honey mustard-lax till avokadomacka