BröllopssoppaEn rätt jag lärt mig av Moa! Det är en buljongig soppa med kycklingfrikadeller, spenat, risoni och parmesanost. Förstår verkligen varför den heter som den gör – den är jättegod och lätt att laga till många! Jag utgick från det här receptet: Bröllopssoppa. Ceasarsallad med grönkål och belugalinserEfter sex veckor av gooh-lådor och hämtmat fick vi äntligen tillgång till köket igen. Det första Johan lagade var den här salladen. Kycklinglårfilé, belugalinser, grönkål, ceasardressing, krutonger, parmesan. Mmmm. Sallad med green goddess-dressingMorsan kom på besök och jag lagade lunch till oss. Quinoa, tonfisk, tomat, gurka, schalottenlök och hjärtsallad, med en dressing gjord på massa örter (jag tog en kruka koriander och en kruka persilja), yoghurt, citron och lite annat. Så trevligt att ha en sån dressingburk i kylen. Recept här: Green goddess dressing. FiskgratängJohan lagade fiskgratäng till söndagsmiddag häromveckan. Torsk och lax, ärtor, purjolök, champinjoner. Jag vet inte vilket recept han utgick från men jag vet att det var gott. Halloumigryta med garam masalaJag gjorde samma gryta som jag gör jämt. Utgår som vanligt från ett Ica-recept men har tweakat det så mycket nu att det håller på att bli något annat. Ska publicera min version här på bloggen snart. BibimbapDagen efter Alice och Rickards bröllop var jag sugen på syrligt, krispigt, ris, umami, moffigt. Johan lagade bibimbap med entrecote, kimchi, gouchuangmajonnäs, marinerad spenat, gurksallad och stekt ägg. Vi åt det framför (den mycket dåliga) Sex and the city the movie 2. Tack ÄLSKLINGLäs också:Maten vi lagar – från gröna färsbiffar till rostad morotssoppa