Rödbetsbiffar med tzatziki, klyftpotatis och grekisk salladDet kan knappast inte bara vara jag som är hutlöst sugen på tzatziki såhär års? Vill bara trycka ner ansiktet i en stor skål och börja sörpla. Förra veckan lagade jag rödbetsbiffar som var löjligt billiga. Och goda! De innehöll typ en stor rödbeta, en stor morot, en lök, vitlök, ströbröd och två ägg. Fick 8-10 biffar för typ 10 spänn alltså.Godast blir det när de som legat i pannan längst, och som fått lite yta, men det går säkert att köra dem i ugnen också. Till det serverade jag tidigare nämnda tzatziki (med dill i, det är gott tycker jag), klyftpotatis och en sallad på tomat, rödlök, olja, vinäger❤️, fetaost, salt och peppar. Recept här: Saftiga rödbetsbiffar Fläskkarré med körsbärssås och linssalladIbland när Johan inte kan sova ligger han och hittar på maträtter. Det här är en sådan. Salladen är gjord genom att han stekte lök, morot och persilja. Sedan hade han i linser. Vet ärligt talat inte mer om tillvägagångssättet men en sak kan jag säga: det var helt löjligt gott. Pasta med ramslökspesto, ärtor och citronricottaNär vi var på Gotland hade Alice plockat en massa ramslök. Lyx! Jag gjorde en pesto (mixade ramslök, rostade mandlar, parmesan, citron, olivolja, salt och peppar), kokade pasta och slängde ner lite gröna ärtor. Vi toppade det hela med ricotta som jag blandat med riven parmesan och citronzest. Gott. Tonfisksallad med yoghurt- och limedressingNi vet hur det är. När man hittar något man gillar att äta så lagar man det igen och igen. Jag gjorde en sallad som bestod av salladsmix, tonfisk, kokt potatis, ärtor och gurka. Ett kokt ägg till. Dressingen är den där goda som Myllymäki gör. Man blandar 1 dl yoghurt med 2 msk majonnäs, saften från 1 lime, zesten från 2 lime, 1 tsk dijonsenap och salt. Och så kastar man runt salladen i såsen. Halloumigryta med garam masalaMin vardagsrätt nummer ett, som i ärlighetens namn passar bättre än kall vintervårkväll än en varm försommarkväll. Men den är så god och lättlagad och det blir så mycket mat! Den godaste garam masalan i mataffären är den som kommer i orangea påsar. Dubbla mängden som står i receptet (samma gäller vitlök och ingefära). Fryst spenat funkar fint i stället för färsk. Recept: Palak Paneer med tomat och halloumi Slutligen: en GT med gurka och svartpeppar. Bara så.Läs också:Maten vi lagar – från fransk husmanskost till romescopasta