Jag satt på ett SJ-tåg när jag började skriva det här inlägget. Intill mig satt en trettiofemårig man. Tåget stod stilla på perrongen på grund av en "brand i ställverket", och jag tänkte använda förseningen till att jobba.Plötsligt pekade mannen på min datorskärm. "Bloggar du?", frågade han. Och det slutade inte där. "Vad är det för mat?", "vad handlar bloggen om?", "sitter jag bredvid en kändis?", "vad heter du på Instagram?", "hur tjänar du pengar?", "vilken serie tittade du på förut?".Jag vet inte hur ni skulle ha reagerat, men jag kände mig extreeemt trängd. Man kommenterar väl inte vad någon gör på sin dator!? Speciellt inte när man sitter fast på en station i obestämd tid. Fortfarande upprörd när jag skriver det här.Hur som haver. Blogginlägget ska alltså handla om mat som jag och Johan har lagat och ätit på sistone. SmoothieVi börjar med en klassiker som jag åt alldeles nyss: frukostsmoothie. Mixade en banan med frysta hallon, lite frysta blåbär, en rejäl klick jordnötssmör och en skvätt havremjölk. Toppade med chokladgranola. Har inte ätit smoothie på månader (har känts för kallt på morgonen), men nu har suget alltså kommit tillbaka. Älskar skiten, det vet ni. Bibimbap-ishDet här är kanske det godaste i hela blogginlägget? Svartris, sesammarinerad spenat, lax i gochujangmarinad, gurksallad, kimchi, sojamajonnäs (eller var det kimchimajonnäs?) och ägg. Vill äta snart igen. Pasta med ärtpestoEasy peasy-middag. Ärtpestorecept från coop, strozzapreti, torrostade mandlar. Korv med bröSojakorv, Johnnys sötstarka senap, ketchup, rostad lök. Åt till lunch med Johanna och Alice en dag när vi var hemma hos mig och skrev. BurritosBurritos med med limeris, guacamole, pico de gallo och marinerade vegobitar. Smörstekt majs med fetaost on the side. Chipotlemajonnäs ovanpå. Har ett tacosamarbete i mars och då ska jag och Johan kirra ett ordentligt recept till er. Det här är så löjligt gott att det inte är kloktttttt. Melanzane alla parmigianaEn maträtt jag pratar om lika ofta som Bianca Ingrosso gör LPG. Jag vet. Men här är receptet. Blomkålssallad med granatäpple och pistagenötterVad sjutton är det ... där? Undrar du kanske. Jo, det är ett recept från Ottolenghi som jag hittade i en bok hos Alice. Råriven blomkål blandas med ugnsrostad blomkål, marineras i en underbar örtolja och toppas med granatäpple och pistagenötter. Åt som den var till middag, och med fetaost som lunch. Asgott! Skulle vara gott som side till något grillat också. Annikas tacos med sötpotatis och halloumiEn klassiker som aldrig dör! Sött, salt, syrligt, mjukt, krämigt, crunchigt. Vi åt dem med stora tortillas för första gången vilket var härligt på nåt vis. Recept här. KryasoppaEtt sopprecept från @1000smaratter med grönsaker, risoni och parmesanost. Johan gjorde två varianter, en med kyckling till sig och en med vita bönor och svamp till mig. Så snäll mat. Och pojkvän.Läs också:Maten vi lagar – från fiskgratäng till blomkålstacosMaten vi lagar – från köttbullar med mos till grön ärtsoppaMaten vi lagar – från höstsallad till krämiga kimchinudlarMaten vi lagar – från piadina till den sjukaste pajen