Hallå gänget. Glad lördag!Är det redan dags för ett nytt maten vi lagar-inlägg undrar du? Ja, det är det. Tyvärr ser allt oaptitligt ut i lampornas sken, men vad ska man göra. Tortellini med ärtor, mynta och fetaostMin vanligaste snabbmat. Köp torkad tortellini och lägg i ärtor i slutet av koktiden. Ärtor är proteinrikt, det tycker jag känns trevligt. Servera med hackad mynta, smulad fetaost och en massa olivolja. Ät i sängen framför Gilmore girls. Asiatisk kycklingsalladÅhnej inte ett äckligt hårstrå i bild igen. Förlåt. Johan lagade i alla fall en helt perfekt rätt och jag bad honom berätta hur:Koka kycklingbröstfile i hoisinsås, chilikrisp (lao gan ma), ingefära, vitlök, vatten, soja, sesamolja och lite kinesisk vinäger. När den är klar, dra isär kycklingen i strimmor och blanda med den nedkokta såsen. Gör en sallad med strimlad kål, morot, koriander och svartris. Salladsdressingen består av chilikrisp, soja, olja, lime och honung.Servera med jordnötter, koriander och majonnäs. UgnspannkakaMina småsyskon kom på söndagslunch och jag lagade ugnspannkaka med pancetta i. Keso och lingonsylt till. Det här åt vi jämt när jag var liten, minus keson. Recept här. Shepherd's pieVi hade kompisar på besök och Johan lagade shepherd's pie. En med lammfärs och en med sojafärs. Grönsallad med senapsvinägrett till. Här finns ett bra recept i videoform, med Markus Aujalay! Majssoppa med quesadillasJag var hemma hos farmor och lagade majssoppa med quesadillas till henne. Farmor, som snart fyller hundra, sa att soppan hade "mycket smak" vilket ska ses som en stor komplimang! Jag utgick från det här receptet. Huevos rancherosPåminn mig om att aldrig mer servera grön mat på våra turkosa tallrikar. Det skär sig så mycket att jag knappt kan kolla på det. Här har jag i alla fall lagat en väldigt svennig variant av huevos rancheros, eftersom jag fick ost och tortillas över från farmormiddagen. Jag tog en ugnsform, la tortillas i botten, stekte några ägg och la ovanpå, täckte alltihop med uppkryddad tomatsås och svarta bönor och sedan hade jag ost på toppen. In i ugnen. Serverade med spetskål, koriander, lime och avokado. Osexigt men gott. Här är ett nio år gammalt blogginlägg där jag visar hur jag gör. Pasta pestoJohan gjorde jättegod pesto med mandlar, spenat, två krukor basilika, citron och parmesan. De har börjat sälja en marconamandlar-variant i naturgodisavdelningen nu. Prisvärt!Vad har du lagat på sistone? Do tell.Läs också:Maten vi lagar – från fänkålspasta till rostad blomkålssalladMaten vi lagar – från höstsallad till grekiska färsbiffar