HEJ. Vad glad jag blev för alla hejarop angående vår båt. Tack för det! Ska berätta mer om den snart, det lovar jag! Men nu kommer en ny klassiker här på floras blogg: Mat vi lagar. För alla er (oss) som står i mataffären med panne över att man måste hitta på något att laga idag IGEN. Här kanske det kan finnas något som ~retar smaklökarna~? Vi kan väl börja med den här hamburgaren jag och Johan åt i helgen. Med vinägerchips till. Recept: Den ultimata vegoburgaren Johan gjorde toast och äggröra till mig i lördags. Tack Johan vad snällt. Vi tittade på Bäst i test i sängen fram till klockan 13. Jag gjorde tuna melts till oss dagen innan. Tonfiskröra och cheddarost på rostbröd! Det är så LÖJLIGT gott. Här har jag skrivit om hur jag gör tonfiskröra. Jag och Sara käkade ju lunch på Barrels under första körsbärsblommen. På vår sjuårsdag. Trevligt med haricoverts som side! Jag och Johan åkte hem till farmor. Första middagen vi kunde äta ihop efter att hon blev vaccinerad. Johan gjorde sin specialare: lax nicoise. Det är dillslungad potatis, haricoverts, oliver, kapris, majonnäs, kokt ägg och ljuvlig stekt lax med knaprigt skinn. Drack vin pga: kramkalas i dess rätta bemärkelse! Jag lagade gnocchi med tomatsås gjord på pelatitomater (dvs hela, skalade tomater) och färska tomater i söndags när vi kom hem efter båtfixardag. Ville ha något varmt och snällt. Toppade med mozzarella, parmesan och basilika. Viktigt är att man steker gnocchin i olja tills den får fin färg, i stället för att koka den. En jobba hemma-lunch. Beijing 8:s vegetariska dumplings, ångade edamamebönor, stekt ägg och rostade sesamfrön. Liten dippsås on the side. Laxpasta till mig från Johan en dag när jag var ledsen. Med spenat, mycket citronzest, grädde och parmesan. Jag gjorde tunnbrörulle med korv. Krossad potatis, sån lyxig Hälsans kök-vegokorv med skinn, fänkålssallad och pepparrotssås. Melanzane alla parmigiana. Mm jaa. Tomattarte med parmesancrust och tapenade. Tog den här bilden på påsken. Ska göra den här pajen över valborg också tänkte jag, tänker på den OFTA. Ginpasta! Gabriella Skogs recept. Gotte. Mm tacos. Mm tack Johan. Vegobitar med Nextmexkryddpasta, pico de gallo, guacamole, chipotlemajonnäs och kålsallad. Såhär ser det förresten ut om man zoomar ut. Johans kommandobrygga. Fick ett bud från Briska Demi-sec och ett recept på tomatsoppa som Frida Lund hade gjort. Tack! Smarr. Fiskpanett, dillslungad potatis, ärtor och tartarsås. Ärtorna fick vi ont i magen av. Det ser man nästan va. SMAKLIG SPIS! Och skicka gärna egna receptlänkar i kommentarsfältet! Läs också: Maten vi lagar – nio recept från den senaste tiden Maten vi lagar – från vodkapasta till den bästa efterrätten Maten vi lagar – från vegetarisk renskav till den godaste pizzan Maten vi lagar – från horpasta till pokébowl Maten vi lagar – från butter masala till dillstuvad potatis